Φωτο: Μητρόπολη Μεσσηνίας

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους που αντιτίθενται πεισματικά στη χρήση της μάσκας έστειλε σήμερα το πρωί από την Καλαμάτα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

“Δεν είναι ντροπή η μάσκα που φοράμε στο πρόσωπο”, ανέφερε για ακόμη μια φορά ο κ. Χρυσόστομος που μαζί με τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο υποδέχθηκαν την ιερά εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας από την ιερά μονή Βουλκάνου και πρόσθεσε πως “αφού μέσα από αυτή θα διατηρηθεί και θα επιβιώσει η ίδια η ζωή των συνανθρώπων μας”.

Επιδιώκοντας να κατανοήσουν οι πιστοί γιατί είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας υπογράμμισε πως “αυτό που πρέπει να καταλάβουμε μέσα από αυτή την κρίση είναι ότι, όταν φοράμε τη μάσκα δεν προστατεύουμε μόνο ατομικιστικά τον εαυτό μας, άλλα προσφέρουμε και προστατεύουμε και το συνάνθρωπό μας” και συμπλήρωσε πως “όταν φοράμε τη μάσκα και τηρούμε τα μέτρα υγιεινής, τότε δείχνουμε ότι σεβόμαστε τον άλλο άνθρωπο και έχουμε μάθει να προσφερόμαστε για αυτόν”.

Από την επαρχία της Μεσσήνης, ο κ. Χρυσόστομος θέλοντας να αναφερθεί στην υποκρισία ορισμένων ανθρώπων, τόνισε πως “ντροπή είναι η μάσκα που φορούν κάποιοι για να κρύψουν πίσω από αυτή την υποκρισία τους και τα πολλά προσωπεία που πολλές φορές επιλέγουν να δείξουν στον συνάνθρωπό τους” και διευκρίνισε πως “τότε είναι που γινόμαστε ψεύτες και υποκριτές απέναντι στους άλλους”.

Προσπαθώντας να προστατέψει τους πιστούς της επαρχίας του από διάφορα διχαστικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στη χρήση της μάσκας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας επεσήμανε πως “να μην ακούτε όλα αυτά που διαδίδονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από το διαδίκτυο για κάτι μεταφυσικές και δήθεν θεολογικές ερμηνείες”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως “όλα αυτά είναι γεννήματα νοεράς φαντασίας και μυαλών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και το κήρυγμα της εκκλησίας που είναι κήρυγμα ζωής και αθανασίας”.

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσόστομος αφού ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την παρουσία του, σημείωσε πως “προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Η αναζήτηση λύσεων είναι το δύσκολο και η αναζήτηση λύσεων βρίσκεται και επιτυγχάνεται μόνο μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση”.

Να αναφερθεί ότι πριν από την υποδοχή προηγήθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία και η παράκληση της Παναγίας στον Μετοχιακό ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO