Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:30

Μεσσηνίας: “Πράξη έμπρακτης φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη σημερινή μορφή της έμπρακτης φιλανθρωπίας η οποία είναι η προστασία των συνανθρώπων μας από τον κορονοϊό αλλά και ο εμβολιασμός υπογράμμισε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Από τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας μίλησε για την επικαιρότητα που έχει το παράδειγμα φιλανθρωπίας του αγίου Νικολάου στις μέρες μας, συνδέοντάς το, μάλιστα, με τα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

«Αυτό που χαρακτηρίζει τον άγιο Νικόλαο είναι το πνεύμα της φιλανθρωπίας. Για τους ασθενείς είναι ο ιατρός, για αυτούς που δοκιμάζονται η παρηγορία. Η φιλανθρωπία δεν είναι μόνο μια κατάσταση συναισθηματική, αλλά εκφράζεται μέσα από πράξεις. Ίσως αυτή τη στιγμή να μην είναι απαραίτητη η φιλανθρωπία όπως την είχαμε κατανοήσει μέχρι πρότινος, ως προσφορά χρημάτων και ειδών για την επιβίωση», επισήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

«Η σημερινή διάσταση της  έμπρακτης φιλανθρωπίας είναι να συμβάλλουμε όχι να κρατηθεί ο καθένας από εμάς ατομικά στη ζωή αλλά να επιβιώσουμε όλοι μαζί και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία της ζωής. Να τηρεί ο καθένας μας τα μέτρα υγιεινής, να φορά τη μάσκα του, να κρατά αποστάσεις», εξήγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, προσθέτοντας ότι «θα έρθει ακόμη μια απαίτηση έμπρακτης φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπό μας που θα είναι ο εμβολιασμός. Αυτή η κίνηση του εμβολιασμού κατά της πανδημίας θα είναι μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας».

Ακόμη, ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για την αδυναμία του ανθρώπου απέναντι στον ιό. «Η πράξη της έμπρακτης φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπο μας βγάζει από την αυτάρκεια του ατομισμού και του εγωισμού μας. Ήρθε ένας ιός για να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος δεν είναι αυτάρκης, δεν μπορεί από μόνος του να νικήσει τίποτα. Δεν έχει την αυτονομία, την αυτοτέλεια, την αυτοπεποίθηση γιατί μπροστά σε έναν ιό όλα αυτά καταρρίπτονται. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αρκεστεί στην αυτάρκειά του μπροστά στον ιό αλλά ζητά τη συμπαράστασή των άλλων, των ιατρών και θεραπευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ