Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:04

ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Μεσσηνίας: “Ο πατριωτισμός της Τουρκίας δεν είναι γνήσιος” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην προπαγάνδα αλλά και στην διάθεση των Τούρκων να αμφισβητούν τα σύνορά μας και οτιδήποτε δεν τους ανήκει αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος από την Καλαμάτα.

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αναλήψεως του Κυρίου όπου ιερούργησε, ο ιεράρχης κάλεσε τον Ελληνικό λαό σε ενότητα και εγρήγορση προκειμένου όπως σημείωσε, “να διαφυλάττονται τα σύνορά μας και ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας”.

“Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των γειτόνων μας να αμφισβητήσουν σύνορα και ζώνες και να διεκδικήσουν πράγματα τα οποία δεν τους ανήκουν. Όλα αυτά τα θέτουν κάτω από την ομπρέλα ενός πατριωτισμού, ο οποίος όμως δεν είναι γνήσιος”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, “γνήσιος πατριωτισμός είναι αυτός ο οποίος εκφράζεται, αγωνίζεται και εκδηλώνεται μέσα από τον αγώνα ανθρώπων να διατηρήσουν και να σώσουν την ακεραιότητα της πατρίδος τους χωρίς να διεκδικούν τίποτα από κανέναν άλλο. Αυτοί οι οποίοι διεκδικούν είναι οι εθνικιστές της ιστορίας”, κατέληξε.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους θεία φώτιση, υγεία και κάθε καλό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Παρακολουθήστε τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης για την Τουρκική προκλητικότητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ