Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:35

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δεν μπορούν να μας πουν ότι πρέπει να κλείσετε τις Εκκλησίες – ΒΙΝΤΕΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατηγορηματικός στο θέμα της συνέχισης λειτουργίας των ναών ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε συνέντευξή του χθες στο BEST TV.

Ο κ. Χρυσόστομος θεωρεί πως η Εκκλησία έχει πετύχει να βρει τον τρόπο να λειτουργούν οι ναοί υπό τα μέτρα προστασίας των ειδικών οπότε για τον ίδιο δεν τίθεται πλέον θέμα “κλειστοί ή ανοιχτοί ναοί”. “Μπορούν να τεθούν περιορισμοί στον αριθμό συμμετεχόντων αλλά δεν μπορούν να μας πουν ότι πρέπει να κλείσετε τις Εκκλησίες ή να μην κάνετε θείες λειτουργίες”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, την ίδια ώρα βέβαια που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωνε το κλείσιμο των ναών για τους πιστούς σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

“Η μάσκα αποτελεί ένα μέσο προστασίας και τίποτε άλλο” δήλωσε σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος και τάχθηκε ξεκάθαρα απέναντι σε όσους δίνουν είτε “συνωμοσιολογική” είτε “μεταφυσική ερμηνεία” στη μη χρήση της.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ήταν επίσης ξεκάθαρος και στο θέμα της θείας Κοινωνίας. “Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει την ποινικοποίηση ή να εργαλειοποιεί μέσα σ’ αυτή την κρίση το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας” σημείωσε χαρακτηρίζοντας “αδιαπραγμάτευτο θέμα τη θεία Κοινωνία που δεν το θέτουμε κάτω από οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης”.

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε ακόμη για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και για τη δράση των δομών της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανακούφισης όσων δοκιμάζονται, ενώ ρωτήθηκε και για άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, από τις προκλήσεις της Τουρκίας με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία για τις οποίες σχολίασε πως “θρησκείες που καλλιεργούν τον φονταμενταλισμό γίνονται θανατηφόρες για την κοινωνία”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Μεσσηνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ