Δε, 15/07/24 | 22:01

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Μεσσηνίας: “Κάποιοι προσπαθούν για μια ιδεολογία και ικανοποίηση επιθυμιών να αλλοιώσουν τον θεσμό της οικογένειας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον θεσμό και τον ρόλο της οικογένειας που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κάθε οργανωμένης κοινωνίας αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος από την κεντρική πλατεία των Τρίκαλων.

«Δυστυχώς σήμερα κάποιοι προσπαθούν για μία ιδεολογία και για ικανοποίηση κάποιων επιθυμιών να την αλλοιώσουν, να την καταστρέψουν, να την αμαυρώσουν και να την βάλουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, αδιαφορώντας για το σκοπό, το ρόλο και την παρουσία αυτής της οικογένειας μέσα στην ίδια την ανθρώπινη κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος που προεξήρχε των ιερών ακολουθιών για τους εορτασμούς του πολιούχου της πόλης Αγίου Βησσαρίωνος.

«Είναι αυτοί οι οποίοι επειδή θεωρούν ότι η οικογένεια πλέον δεν είναι η εικόνα την οποία είχε άλλες εποχές, εξαιτίας άλλων προτύπων, δεν έχει καμία θέση και καμία χρησιμότητα μέσα στην κοινωνία», συνέχισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας που πλαισιωνόταν από τους Μητροπολίτες Σταγών κ. Θεόκλητο και Τρίκκης κ. Χρυσόστομο.  

Πρόσθεσε δε, «δεν είναι η οικογένεια μια οποιαδήποτε μορφή σχέσης ομόφυλων ή ετερόφυλων ανθρώπων αλλά είναι μία μορφή κοινωνίας και σχέσης πατρικότητος και μητρικότητος μέσα από τα οποία προέρχονται τα παιδιά, μέσα από τα οποία διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά, μέσα από τα οποία αναδεικνύονται τα παιδιά ολοκληρωμένες προσωπικότητες με ψυχοσωματική ισορροπία που μπορούν μόνο τότε να καταστούν υγειά μέλη και παραγωγικά στελέχη κάθε μορφή κοινωνίας», διευκρίνισε.

Ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε μάλιστα πως ο Άγιος Βησσαρίωνας μέσα από το λόγο του αυτό το μήνυμα στέλνει σήμερα στη σύγχρονη κοσμική πραγματικότητα που διερχόμαστε. «Δεν πρέπει να χάσουμε το ρόλο και το σκοπό της οικογένειας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμαυρώσει αυτόν τον λόγο και τον ρόλο της οικογένειας αλλά αντίθετα πρέπει να την ενισχύσουμε στηρίζοντας τους ρόλους της πατρότητος και μητρότητος, αναγνωρίζοντας τη δική τους συμβολή και τη δική τους παρουσία μέσα σε αυτή την διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων όπως είναι τα παιδιά και τότε να είμαστε σίγουροι ότι μία τέτοια μορφή οικογένειας με βεβαιότητα θα αναδείξει αγίους», υπογράμμισε.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κατέληξε ωστόσο λέγοντας πως, «εάν θέλουμε πραγματικά η πατρίδα μας να έχει μέλλον, θα πρέπει να στηρίξουμε την οικογένεια και να αναγνωρίσουμε σε αυτήν τον ρόλο των οποίων έχει διαχρονικά αιώνες τώρα, να προσφέρει και να παράγει και να κλείσουμε τα αυτιά μας σε αυτές τις νέες μορφές ιδεολογίας που ως σειρήνες προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν από αυτό που διδακτικά η οικογένεια δίνει μέσα σε κάθε μορφή κοινωνίας», σημείωσε.

Ολόκληρη η ομιλία του Σεβασμιωτάτου στο παρακάτω βίντεο από το 26ο λεπτό και μετά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ