Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 0:59

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Μεσσηνίας: “Φονικές πράξεις οι αμβλώσεις για την Εκκλησία” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φονικές πράξεις θεωρεί διαχρονικά η Εκκλησία τις αμβλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν μιλά για τις αμβλώσεις που γίνονται για λόγους ιατρικούς αλλά για όσες γίνονται ώστε «οι γυναίκες ως μητέρες να απαλλαγούν από αυτό που κυοφορείται μέσα τους και εξαιτίας της σχέσης του με την μητέρα και τον πατέρα έχει κι αυτό δικαιώματα στη ζωή».

Ερωτηθείς για περιπτώσεις εγκυμοσύνης σε δύσκολες συνθήκες, ο μητροπολίτης σημείωσε ότι η άμβλωση δεν είναι ο τρόπος και το μέσο για να επιλυθούν τέτοια προβλήματα για τα οποία οφείλει να παρεμβαίνει το κράτος δικαίου.

«Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας επειδή το κράτος δεν επιλύει…», «Επειδή βλέπει προς τα κάτω και σέβεται την ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο πρόσωπο, γι’ αυτό δεν μπορεί να υιοθετήσει ποτέ η εκκλησία την άμβλωση», τόνισε ο κ. Χρυσόστομος.

Για το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση, ο ιεράρχης ανέφερε ότι δεν υπάρχει δικαίωμα στον άνθρωπο και ελευθερία χωρίς όριο.

«Υπάρχει κοινωνία χωρίς όρια; Τότε φτάνουμε στην ασυδοσία και το όριο δεν είναι το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τη ζωή μου ή το σώμα μου ατομικά. Το όριο είναι πώς αποδέχομαι τον άλλον δίπλα μου και το κυοφορούμενο έμβρυο είναι ζωή, δεν είναι πράγμα», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε ότι η Εκκλησία τοποθετείται για όποιο θέμα αφορά την ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι απλά ένας οργανισμός που παράγει κοινωνική πρόνοια. Όπως επεσήμανε «η Εκκλησία έρχεται να διαμορφώσει πρότυπα και μοντέλα κοινωνίας και γι’ αυτό πρέπει να έχει λόγο. Ανεξάρτητα από το αν για κάποιους είναι αποδεκτός αυτός ο λόγος ή μη αποδεκτός».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ