Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 18:28

Μεσσηνίας: Χλιαρή η αντιδραση της Δύσης για Αγία Σοφία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την άποψη ότι η αντίδραση της Ευρώπης για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ήταν χλιαρή εξέφρασε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” είπε ότι “Η αντίδραση της Ευρώπης και της Δύσης γενικότερα ήταν πάρα πολύ χλιαρή. Θα έπρεπε να γίνουν δυναμικές παρεμβάσεις κυρίως από την UNESCO”, ενώ πρόσθεσε ότι “Διασαλεύθηκε το δημόσιο διεθνές δίκαιο που έχει να κάνει με τον πολιτισμό και οπωσδήποτε ο οργανισμός αυτός έδειξε μία ατολμία στο να μπορέσει να παρέμβει δυναμικά και να αποτρέψει όλη αυτή την μετατροπή του Ναού σε τζαμί”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “η στάση του Πάπα ήταν πάρα πολύ χλιαρή. Ο ίδιος με την στάση του θα μπορούσε να παρέμβει δυναμικά και να κάνει προτροπές ή και να υποδείξει τρόπους ώστε να αποφευχθεί αυτή η μετατροπή”.

Τέλος υπογράμμισε ότι η στάση της Ρωσίας δεν διαφέρει από την υπόλοιπη Δύση. “Η Ρωσία δεν βλέπω να διαφοροποιείται στο θέμα αυτό από την υπόλοιπη Δύση. Ως κράτος παρόλο που λέει ότι είναι η μεγαλύτερη εκπροσώπηση χριστιανών στον κόσμο, η πολιτική ηγεσία δεν αντέδρασε καθόλου δυναμικά, θα έλεγα ότι έδωσε μία απουσία έντονη, σε αντίθεση με την Ρωσική Εκκλησία η οποία αντέδρασε. Ο Πατριάρχης Κύριλλος πρέπει να ομολογήσουμε ότι έκανε ανακοινώσεις, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η διγλωσσία που υπάρχει, μεταξύ της πολιτικής και της εκκλησιαστικής ηγεσίας, σημαίνει κάτι. Σημαίνει ότι όλοι μπορούμε να παίζουμε ένα παιχνίδι. αλλά ο τελικός μας σκοπός είναι αυτός τον οποίον έχουμε θέσει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ