Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 16:05

"ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ"

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου ζητά με εγκύκλιο απο τους ιερείς να τηρούν τα μέτρα της Ιεράς Συνόδου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εγκύκλιο εξέδωσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μέσω της οποίας επισημαίνει στους ιεροκήρυκες και εφημερίους των ναών της μητρόπολης Αιτωλίας που έχει και την τοποτηρητεία, πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται αμελώς απέναντι στο μεγάλο δώρο του Θεού, που είναι η βιολογική ζωή. Μια βιολογική ζωή, που είναι συνάρτηση της σωτηρίας».

Έτσι, ζητά την πιστή τήρηση των αποφάσεων της Ιεραρχίας της Ελλάδος, κάτι που ως γνωστόν δεν ίσχυε σε πολλούς ναούς της μητρόπολης Αιτωλίας, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει πως οι πιστοί, «θα πρέπει να προσέρχονται στους ναούς με μάσκες και να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ τους».

Ο ιεράρχης, τονίζει ακόμη πως οφείλουν να έχουν μαζί τους, «τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά αν και υπενθυμίζει πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, θεωρεί πως ο έλεγχος αυτών των παραστατικών από τα εκκλησιαστικά όργανα, είναι πρακτικά αδύνατος».

Στο ίδιο έγγραφο υπογραμμίζει επίσης, την υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται στη λειτουργία των ναών, (κληρικοί, νεωκόροι, ψάλτες και εργαζόμενοι) και είναι ανεμβολίαστοι, «να προβαίνουν στη διενέργεια δυο διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση. Οι κληρικοί μάλιστα υποχρεούνται να στέλνουν τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων στη μητρόπολη».

Τέλος, οι κληρικοί καλούνται να ενημερώσουν για το ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι ανεμβολίαστοι.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Ιερόθεος προέβη στην παραπάνω κίνηση, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες του agriniopress, ήταν σε γνώση του Σεβασμιωτάτου η κατάσταση που επικρατούσε σε μεγάλες και μικρές ενορίες της οικείας μητρόπολης, σχετικά με την παντελή απουσία υγειονομικών μέτρων και μη τήρησης των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου.

Μάλιστα πρόσφατα, φέρεται να έγιναν και παρατηρήσεις σε μεγάλη ενορία του Αγρινίου από τον μητροπολίτη, για τον μεγάλο αριθμό καρεκλών που εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ