Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 14:39

Μεσογαίας Νικόλαος: “Να μην φοβόμαστε τον Σταυρό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κάλεσμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου προς τους πιστούς να μην τρέμουν τον Σταυρό. “Το μήνυμα της Ανύψωσης είναι, ο Σταυρός να γίνει δύναμή μας και έμπνευση. Να μη φοβόμαστε τον Σταυρό” ενώ συνέχισε “εάν στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, τις ασθένειες, τις δυστυχίες και τα διλήμματα, βουτήξουμε μέσα τον Σταυρό του Χριστού, τότε αυτόματα θα μετατραπεί αυτή η πηγή της δυστυχίας μας σε θάρρος, ελπίδα και ζωή.”

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο, αλλά και πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε απόψε στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα.

Ο κ. Νικόλαος πρόσθεσε πως: “πέραν της πίστης μας στο Σταυρό, υπάρχουν δύο ακόμα πιο σημαντικές παράμετροι. Η άρση του Σταυρού και η δική μας σταύρωση”. Έκλεισε τον Λόγο του λέγοντας πως: “Όπως μετά τα Πάθη και τη Σταύρωση του Κυρίου ακολουθεί η Ανάσταση, έτσι και πίσω από το σκοτάδι και το αδιέξοδο της προσωπικής μας σταύρωσης βρίσκεται το φως και η δική μας ανάσταση”.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί από όλο το λεκανοπέδιο συρρέουν στο Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού στα Σπάτα, για να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό που εορτάζεται πανηγυρικά η ανάμνηση της Ύψωσής του. Μάλιστα ο Σταυρός φέρει τεμάχιο Τιμίου Ξύλου ευλογία και προσφορά της Ι.Μ. Βατοπεδίου και του Ηγουμένου της, Γέροντα Εφραίμ στην Μητρόπολη Μεσογαίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ