Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 | 0:13

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: Η Κυβέρνηση εφτά φορές παρέκαμψε την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Η Κυβέρνηση εφτά φορές παρέκαμψε την Εκκλησία για θέματα καθαρά δικά της” (σημ.: της Εκκλησίας), σημείωσε ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, μιλώντας στη διαδικτυακή σύναξη νέων της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

“Τις τρεις φορές αυτό έγινε αφότου είχε ήδη ληφθεί από την Εκκλησία απόφαση προσαρμογής προς τα προτεινόμενα μέτρα της Πολιτείας και ακύρωσε τις αποφάσεις της Συνόδου η Κυβέρνηση”, εξήγησε ο κ. Νικόλαος “και τέσσερις φορές, χωρίς να τη ρωτήσει, την αιφνιδίασε”, πρόσθεσε.

Αυτός ο αιφνιδιασμός, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μεσογαίας, οδήγησε την Εκκλησία στο να αντιδράσει σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων δηλώνοντας πως “υπάρχουν και κόκκινες γραμμές”.

Αυτή η στάση της Εκκλησίας, υποστηρίζει ο κ. Νικόλαος, έκανε κάποιους να “αγριέψουν” και να “προφητεύουν τώρα ότι θα γίνει, δήθεν, έκρηξη κρουσμάτων συνεπεία του εκκλησιασμού των Χριστιανών την ημέρα των Θεοφανείων”.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τα φαινόμενα παραπληροφόρησης που παρατηρήθηκαν από ΜΜΕ τα οποία προέβαλαν εικόνες περασμένων ετών ως φετινές, κάνοντας λόγο για “κακοήθεια στον συστηματικό τρόπο πρόκλησης της θρησκευτικής έκφρασης”.

Τόνισε, όμως, παράλληλα το γεγονός πως αρκετός κόσμος “παρά τον φόβο, την ένταση και την ασάφεια σχετικά με το τί θα γίνει, ήρθε στις εκκλησίες για να κοινωνήσει, να πάρει τον αγιασμό, για να πάρει την ευλογία”.

https://youtu.be/T1hm4vt1mHY

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ