Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 20:37

ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΕΝΤΕ ΑΡΤΟΙ

Μελβούρνη: Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κήρυξε την έναρξη του παναυστραλιανού συσσιτίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Από τη Μελβούρνη όπου πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κήρυξε την έναρξη σε παναυστραλιανό επίπεδο του προγράμματος σιτίσεως των εμπεριστάτων αδελφών μας που φέρει τον τίτλο: «Πέντε Άρτοι (Five Loaves)».

Σε ειδική φιλανθρωπική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό, ο Σεβασμιώτατος, με πολλή χαρά και συγκίνηση υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως, «κηρύσσουμε την έναρξη του προγράμματος σιτίσεως των ενδεών συνανθρώπων μας για όλη την Αυστραλία. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε εμπερίστατο αδελφό μας, προσφέροντάς του το λιγότερο που μπορούμε, που είναι τουλάχιστον μία μερίδα φαγητό. Σας καλώ σε γενική συστράτευση για τον σκοπό αυτό. Όλοι μπορούμε να συνδράμουμε. Σύντομα το πρόγραμμα θα επεκταθεί στην Αδελαΐδα, στη Βρισβάνη και στην Πέρθη, με την επίβλεψη των εκεί θεοφιλεστάτων Επισκόπων μας».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Πέντε Άρτοι», το οποίο ήδη υλοποιείται πιλοτικά εδώ και δύο χρόνια σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη, έχει προσφέρει στην κυριολεξία χιλιάδες μερίδες φαγητού σε ενδεείς συνανθρώπους μας στις δύο μεγαλουπόλεις της Αυστραλίας. Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής διακονίας τόσο του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου όσο και της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του συνεχάρη τον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ. Κυριακό για την εξαιρετική εργασία που επιτελεί στον τομέα της φιλανθρωπίας και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «Πέντε Άρτοι» και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, μαζί με τους καλούς του συνεργάτες.

Ο Θεοφιλέστατος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους δωρητές και όλους όσοι έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, και με εγκαρδιότητα εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, «του οποίου είναι πρωτοβουλία αυτό το πρόγραμμα και με του οποίου την ευλογία προχωρούμε μπροστά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Σινώπης κ. Σιλουανός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης και αρκετοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως νέοι της ομογένειας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ