Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:43

Μεγάλη Βρετανία: Κλείνουν οι Εκκλησίες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανοιχτοί για ιδιωτική προσευχή, αλλά όχι για λειτουργίες, θα είναι οι χώροι λατρείας στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, βάσει των τελευταίων κυβερνητικών οδηγιών και μεριμνώντας για τις πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες των πιστών, ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, για να δοθεί η δυνατότητα στο χριστεπώνυμο ποίμνιο να μετάσχει των Αχράντων Μυστηρίων προ του κλεισίματος των Ιερών Ναών.

Με εντολή του αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, όλοι οι ιερείς των Κοινοτήτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κλήθηκαν να τελέσουν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας την ίδια ημέρα σε όλους τους ιερούς ναούς και να ενημερώσουν προς τούτο σχετικώς τους πιστούς των Κοινοτήτων τους, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Επίσης, ο κ. Νικήτας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, για να λάβει επίσημη και λεπτομερή ενημέρωση για το πώς θα λειτουργήσουν οι χώροι λατρείας αυτήν την περίοδο. Πάντως, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων υπενθυμίζει ότι τα μέτρα αποστασιοποίησης και η γενικευμένη χρήση μάσκας πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ