Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:26

Η Μεγάλη  Εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια χοροστατούντος του Πατριάρχη Θεοδώρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν σε όλους τους ιερούς ναούς της Αλεξανδρείας οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης  Εβδομάδος. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών επισκεφθείς τις ενοριακές κοινότητες της Μ. Πόλεως.

Ιδιαιτέρως σημειώνεται η κατά το έθος τέλεση της θείας λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων από τον κ. Θεόδωρο την Μεγάλη Δευτέρα στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, η Ακολουθία των Αγίων Παθών και του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η περιφορά του ιερού Επιταφίου πέριξ αυτού, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, τον οποίο πλαισίωνε ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και φορέων και πιστών.

Κατά την περιφορά του ιερού Επιταφίου, ο Πατριάρχης ανέπεμψε δέηση υπερ αναπαύσεως των αοιδίμων προκατόχων του ενώπιον του Πατριαρχικού Μεγάρου, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Πρόεδρους της Αιγυπτιακής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως και προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αμέριστη στήριξη των αντιστοίχων κρατών προς προς το παλαίφατο Πατριαρχείο.

Ωσαύτως, εξέφρασε τον δίκαιο έπαινο και τις πατρικές ευχές του προς την σεπτή Ιεραρχία και τον ιερό κλήρο για την θυσιαστική διακονία και το πολυμερές ιεραποστολικό έργο τους προς τους λαούς της Αφρικής.

Την πρωί της Μεγάλης Παρασκευής προηγήθηκε η τέλεση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Οσίου Σάββα, ενώ αργότερα ο Πατριάρχης επισκέφθηκε προσκυνηματικώς όλους τους ναούς και το Ελληνικό Κοιμητήριο της Μ. Πόλεως, όπου ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνων κεκοιμημένων χριστιανών.

Φωτογραφίες: Γρηγόριος Χαλιακόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ