Ραντεβού το νέο έτος με όσους περίμεναν την παραίτησή του τον τρέχοντα Αύγουστο δίνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Δύο χρόνια πριν, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων είχε προαναγγείλει ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του τον Αύγουστο του 2018. Ωστόσο, χθες, κατά την καθιερωμένη ιερατική σύναξη της μητρόπολης Καλαβρύτων ανακοίνωσε στους ιερείς του ότι η προαναγγελθείσα παραίτησή του αναβάλλεται.

Ο κ. Αμβρόσιος δήλωσε ότι δεν αλλάζει η απόφασή του να αποχωρήσει από τα μητροπολιτικά του καθήκοντα αλλά “λαμβάνει μια μικρή παράταση έως το τέλος του χρόνου”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της μητρόπολης.

Οι λόγοι της αναβολής αυτής, όπως είπε ο κ. Αμβρόσιος, αφορούν “στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών στον ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου και στο προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αλλά και στη δικαστική διαμάχη του με αντιδίκους εννέα ομοφυλόφιλους καθώς επιθυμεί να δικασθεί ως ενεργεία μητροπολίτης κατά την εκδίκαση της έφεσης τον ερχόμενο Νοέμβριο”.

Ο νέος χρόνος θα δείξει αν η παραίτηση οριστικοποιηθεί στην (μία) παράταση.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: