Δε, 15/07/24 | 20:30

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΑΜΑΣΤΑΣ

Mε πλούσιες λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις o εορτασμός του Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πλούσιες λειτουργικές, επιμορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα τιμήσει και φέτος τον έφορο και προστάτη της ενορίας ο ιερός ναός Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα με την επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Δαμάστας στην οδό Τριπόλεως, από την ομώνυμη ιερά μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Αμέσως μετά θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και της παράκλησης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου παραμονή της εορτής του προφήτη στις 7:30 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμανδρίτη Νήφων Συριανού και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η λιτάνευση των εικόνων της Παναγίας και του Προφήτη σε δρόμους πέριξ της ενορίας.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και το μνημόσυνο των κτητόρων του ναού, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντωνίου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 18.30, θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα το 13ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Τα Ορέστεια» από τον λαογραφικό όμιλο Βάρης «Σεμέλη» σε συνεργασία με τον Ο.Α.Π.Π.Α. του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.  

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της ιεράς εικόνας της Παναγίας Δαμάστας, έως την Κυριακή 21 Ιουλίου, στον ιερό ναό Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα τελείται ιερά παράκληση, εσπερινός αλλά και ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς να προσέλθουν τόσο στην υποδοχή όσο και στις υπόλοιπες λατρευτικές ακολουθίες, ώστε όλοι μαζί προσευχητικώς να τιμήσουν τη μνήμη του Προφήτη Ηλία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ