Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:45

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Μαθητές πειραματικού γυμνασίου στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μαθητές Γυμνασίου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για να πάρουν την ευχή του και να ακούσουν τις συμβουλές του.

Συγκεκριμένα περίπου εβδομήντα μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου από το 26ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών – Μαράσλειο συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου επισκέφθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνῶν τον Μακαριώτατο.

Οι καθηγητές ευχαρίστησαν τον αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την αγάπη του και έκαναν σαφές ότι ήταν επιθυμία των ίδιων των παιδιών να συναντηθούν με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να συνομιλήσουν μαζί του και να ακούσουν τις συμβουλές του.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και ζήτησε να μάθει για το πρόγραμμα σπουδών τους και τα σχέδια τους. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το σχολείο έχει μια συγγένεια με την Εκκλησία, αφού η Ιερά Μονή Πετράκη παραχώρησε το οικόπεδο για να χτιστεί και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά υγεία και καλή πρόοδο.

Παρουσία του ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ η Ημερίδα της Αρχιεπισκοπής και του Υπουργείου Υγείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα

Την ίδια στιγμή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι Ημερίδα για την Ανακουφιστική Φροντίδα που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Αττικής.

Παρέστησαν, επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, Διοικητές Νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα, γιατροί και προσωπικό. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος. Την ημερίδα παρουσίαζε ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής.

Ο π. Απόστολος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην Αρχιεπισκοπή, ενώ έκανε σύντομη αναφορά στο Κέντρο Γεροντολογίας, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ίσως το καλύτερο Κέντρο που υπάρχει στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, υπογράμμισε την αξία της συναλληλίας και της συνεργασίας και τόνισε ότι όταν απαξιώνουμε και περιφρονούμε αυτές τις έννοιες ζημιώνεται ο λαός. Κάνοντας λόγο για το Κέντρο επεσήμανε ότι «θέλουμε να εμπνέεται από αυτές τις αρχές. Το Κράτος έχει υποχρέωση να βοηθήσει τους ανθρώπους με τα στελέχη και την διοίκησή του και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από το Ευαγγέλιο, την αγάπη να μην την εξαντλούμε σε εγωιστικά περιθώρια, αλλά στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων. Αυτός είναι ο στόχος μας». Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη συγκινητική προσφορά των ανθρώπων που στηρίζουν υλικά το συγκεκριμένο έργο που γίνεται στο Κέντρο Γηριατρικής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η κ. Γκάγκα και ο κ. Αμυράς. Στην συνέχεια ο τ. Βουλευτής και επιχειρηματίας κ. Ξενοφών Βεργίνης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το Κέντρο και ανέπτυξε την εισήγηση του με θέμα «Διατροφή και βιοηθική». Κατόπιν, μίλησε η κ. Μαρία Αυγουστίδη, ιατρός ανακουφιστικής φροντίδας και ακολούθως η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Κέντρου από την Διευθύντριά του κ. Μάρθα Καλκανδή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ