Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 22:43

Μάσκες, αποστάσεις και ικεσίες στις πρώτες Παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Χιλιάδες πιστοί σε όλη την Ελλάδα προσήλθαν στους ναούς για να παρακολουθήσουν την πρώτη Παράκληση του Δεκαπενταύγουστου στη σκιά των νέων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊου.

Πιστοί όλων των ηλικιών φορώντας μάσκες προστασίας, όπως επιτάσσουν τα νέα μέτρα, βρέθηκαν στους ναούς απέναντι από την εικόνα της Θεοτόκου ψάλλοντας τους ύμνους της Παράκλησης που για πρώτη φορά στα χρονικά τελείται υπό καθεστώς φόβου.

Στον ιερό ναό αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Πεύκης ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα, ενώ νωρίτερα μαζί με τους ιερείς του ναού ενθρόνισε σε νέο προσκυνητάρι την εικόνα της Παναγίας “Πάντων Βοηθεια”.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στις ανθρώπινες αμαρτίες που εκτός απο το σώμα επηρεάζουν και την ψυχή, ενώ πρόσθεσε ότι η πίστη είναι ο παράγοντας που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τους πειρασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Θεοτόκος η “Πάντων Βοηθεια”, έργο του αγιογράφου Κ. Δημητρέλου, ήταν το εικόνισμα μπροστά στο οποίο τελέσθηκαν όλες οι ιερές ακολουθίες κατά τη διάρκεια του lockdown την Μεγάλη Σαρακοστή και για την οποία ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ καθώς και ο Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας κ. Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας, συνέγραψαν ειδικά απολυτίκια για τα οποία ο μητροπολίτης Κηφισίας ευχαρίστησε αμφότερους δημοσίως.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ORTHODOXIAINFOTO.GR ΕΔΩ

Η ακολουθία μεταδόθηκε ΖΩΝΤΑΝΑ από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ