Φωτο: Χρήστος Μπόνης | Eurokinissi

Πεδίο αντιπαράθεσης η χρήση μάσκας εντός των ναών καθώς όπως φαίνεται κάποιοι τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες, κάποιοι κλείνουν το μάτι στους αντιφρονούντες και άλλοι φανερά τάσσονται εναντίον της χρήσης της μέσα στους ναούς.

Φωτο: Χρήστος Μπόνης | Eurokinissi

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσερχόμενος νωρίς το πρωί στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, έστειλε μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την προστασία των πολιτών, φορώντας ο ίδιος την απαραίτητη μάσκα, ενώ αφού έβαλε αντισηπτικό στα χέρια και θερμομετρήθηκε, προχώρησε προς την αίθουσα της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Από την άλλη ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, στη διάρκεια της θείας λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, προχώρησε σε μια τοπτοθέτηση που θα συζητηθεί.

Σύμφωνα με το creta24.gr, στη διάρκεια του κηρύγματος, ο Αρχιεπίσκοπος, κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες εντός των ιερών ναών «για να μη φυλακίζουν της πίστη τους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικές Εκκλησίες, τα μέτρα της Πολιτείας όμως αφορούν όλη την χώρα.

Ετικέτες: