Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:02

Μαντινείας Αλέξανδρος: Το εμβόλιο δεν είναι θέμα πίστεως αλλά θέμα υγείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Δεν μπορεί εγώ που δεν έχω ιδέα από ιατρική να κάνω τον ειδικό και να συμβουλεύω τους άλλους να κάνουν ή να μην κάνουν το εμβόλιο», ανέφερε με νόημα ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους ιερείς που ακόμη και σήμερα παριστάνουν τους γιατρούς δίνοντας συμβουλές στους πιστούς για ιατρικά ζητήματα.

«Εδώ στη Mητρόπολη πάλι καλά δεν έχουμε πολλούς που δεν έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε φανερά ανακουφισμένος ο κ. Αλέξανδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αρκαδική τηλεόραση για να προσθέσει πως «έχω προσπαθήσει και αυτούς να τους μεταπείσω να εμβολιαστούν και νομίζω ότι θα το τηρήσουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το εμβόλιο δεν είναι θέμα πίστεως αλλά θέμα υγείας. Οι γιατροί μας είπαν να λάβουμε τα μέτρα μας και εμείς πρέπει να τα τηρήσουμε. Το πρώτο μέτρο και κύριο είναι ο εμβολιασμός», τόνισε.

ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ

Υπενθυμίζοντας μάλιστα την κατάληξη που έχουν πολλοί συνάνθρωποί μας από την ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων που δε λένε ακόμη και σήμερα να κατανοήσουν τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πανδημίας.

«Ανά πάσα στιγμή τα νοσοκομεία γεμίζουν από ανθρώπους που προσβάλλονται από τη νόσο», διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο μητροπολίτης για να συμπληρώσει πως «στα νεκροταφεία μεταφέρονται νεκροί που προκαλούν δέος. Να τηρούμε τα μέτρα της πολιτείας και να μην γινόμαστε αντιρρησίες στην πορεία της προστασίας μας από τον εμβολιασμό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν είναι απλά γιατί κινδυνεύει όλη η οικουμένη. Η πανδημία επιπολάζει και ανά πάσα στιγμή απειλούμαστε όλοι μας να μας προσβάλλει και να υποστούμε τα δεινά τα οποία φέρει.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Για την κατάσταση που επικρατεί στις μονές που ποιμαίνει ο κ. Αλέξανδρος δεν έκρυψε ότι σε κάποιες από αυτές υπάρχει δυστροπία παίρνοντας όμως πολύ γρήγορα μέτρα ο ίδιος για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Τις περισσότερες μονές τις έχω κλειστές ώστε ούτε να εισέρχονται στη μονή οι προσκυνητές αλλά ούτε να εξέρχονται οι μοναχοί από το μοναστήρι έως ότου καταλάβουν και εκείνοι τι πρέπει να κάνουν», επισημαίνει με νόημα ο ιεράρχης θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προστατεύσει μοναχούς και προσκυνητές που δεν συνετίζονται προσθέτοντας λίγο μετά πως «η προσευχή μας προς το Θεό εισακούεται όταν εκείνος που προσεύχεται είναι δίκαιος και τηρεί πρώτος τις εντολές του Θεού».

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η στάση του μητροπολίτη Μαντινείας ο οποίος τάσσεται υπέρ των μέτρων που πήρε η πολιτεία για τους ναούς πιστεύοντας όμως ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τους ελέγχους.

«Η πολιτεία παίρνει μέτρα σκληρά για να προφυλάξει το λαό της και καλά κάνει. Η Εκκλησία με τη σειρά της κάνει προσευχές και δεήσεις στο Θεό και ζητάει το έλεός του ώστε να μας απαλλάξει από αυτή την πανδημία και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε», ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως ότι η Εκκλησία μπορεί μεν να λαμβάνει μέτρα αλλά αυτά είναι κυρίως συμβουλευτικά. «Ο κάθε πιστός να συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διατρέχει ο ίδιος αλλά να γίνει και φορέας της νόσου στους άλλους συμπολίτες του», καταλήγει.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρου στο βίντεο που ακολουθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ