“Να γίνουμε απλοί στη ζωή μας και να προσελκύσουμε τη χάρη του Θεού μέσα από αυτήν την απλότητα”, προέτρεψε τους πιστούς ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος από τον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Κίνγκσφορντ του Σύδνεϋ.

Ο κ. Μακάριος μίλησε στους πιστούς για την εξέχουσα προσωπικότητα του προστάτη Αγίου της Ενορίας τους, ο οποίος παρότι αγράμματος, ήταν εκείνος που κατάφερε να αντικρούσει τις αιρετικές θεωρίες του Αρείου και να υπερασπιστεί την αλήθεια της ενότητας της Αγίας Τριάδος κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο.

“Για να αποκτήσεις τη χάρη του Θεού και να κατανοήσεις τα μυστήρια της Εκκλησίας, δε χρειάζεται να έχεις ούτε πτυχία, ούτε περγαμηνές”, υπογράμμισε συμπερασματικά ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, επικαλούμενος ακριβώς το παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνος. “Η χάρις του Θεού, για να έρθει στην καρδιά μας, θέλει αυτό που είχε ο Άγιος Σπυρίδων, ο οποίος ήταν απλός”, επισήμανε και συνέχισε:  “Δεν είναι εύκολο να είσαι απλός. Ιδιαίτερα στην εποχή μας, και τα παιδιά ακόμα είναι σύνθετα και μπερδεμένα, όπως κι εμείς οι μεγάλοι. Αλλά ο Άγιος Σπυρίδων ήταν απλός και αυτή η απλότητα που είχε, προσήλκυσε τη χάρη του Θεού”.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, το πρωί του Σαββάτου ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον π. Αμφιλόχιο Παπαντωνίου, εφημέριο του ναού, μετά από πρόταση του ιερατικώς προϊσταμένου του ναού, π. Στυλιανού Σκούτα.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: