Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 13:32

Μ. Βορίδης – Δ. Βίτσας: Η Θ. Κοινωνία είναι μια συζήτηση επιστημονική και όχι θεολογική

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Τη δική τους άποψη για το θέμα της Θείας Κοινωνίας διατύπωσαν σήμερα το πρωί μιλώντας στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και ο Βουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Βίτσας.

“Να τηρούνται αυτά που λένε οι επιστήμονες”, σημείωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα πρέπει να γίνει με τη Θεία Μετάληψη και πρόσθεσε πως “δεν θέλω να συμμετέχω και δεν επιθυμώ να ανοίξω μια συζήτηση θεολογικού χαρακτήρα. Υπάρχει η πρόθεση να υπάρξει μια τέτοια θεολογικού τύπου συζήτηση”, ενώ παράλληλα εκφράζοντας μια καθαρά προσωπική του άποψη η οποία έρχεται και σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως “εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θεολογικού τύπου συζήτηση, είναι μια επιστημονική συζήτηση και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί”.

Παίρνοντας αφορμή από την παραπάνω τοποθέτηση του Υπουργού οι παρουσιαστές ρώτησαν τον κ. Βορίδη: “άρα ως επιστημονική συζήτηση πρέπει να σταματήσει η Θεία Μετάληψη;”, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αποφεύγει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση λέγοντας πως “αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρωτίστως και κυρίως θα πρέπει να δείξει τη δική της ευαισθησία η Εκκλησία”.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Υπουργό κινήθηκε και η τοποθέτηση του Βουλευτή της Αντιπολίτευσης Δημήτρη Βίτσα για τη θεία Κοινωνία, ότι πρόκειται δηλαδή για μια συζήτηση επιστημονική και όχι θεολογική.

“Κοιτάξτε το λογικά. Κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου για κάποιον που δεν φοράει μάσκα. Επειδή το θέμα όπως είπε και ο κ. Βορίδης είναι κοσμικό και επιστημονικό και όχι θεολογικό, αν το συζητήσουμε από αυτή του την πλευρά, υπάρχει ένα κομμάτι στο οποίο δεν ισχύει”, τόνισε ο κ. Βίτσας και διερωτήθηκε πως “δηλαδή μπορούν κάποιοι να πηγαίνουν στην εκκλησία να κοινωνούν και κάποιοι ιερείς να βγάζουν λόγους κατά της μάσκας;”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως “ο νόμος και η διαδικασία γίνονται για να υπάρχει μια συνεννόηση όχι για αυτούς που καταλαβαίνουν, αλλά για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν”.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Βουλευτής του Σύριζα αναφερόμενος σε όλους εκείνους που μεταλαμβάνουν, διερωτήθηκε “τι είδους εκκλησιαστικό θέμα είναι όταν ξέρεις ότι μεταδίδεται με αυτό τον τρόπο και λες όχι εγώ θα το κάνω”.

Κλείνοντας τη συζήτηση για το θέμα της Θείας Κοινωνίας τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Βίτσας συμφώνησαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών στις εκκλησίες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η πολιτεία και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ 08:50″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ