Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:29

Mεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα «ΙΖ΄ Νεστόρεια» στην Ιεράπετρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, προστάτη των Αθλητών, οι αγώνες στίβου «ΙΖ´ ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ» στο Δημοτικό παραλιακό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας.

Τους αγώνες διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «Λιβυκός» και συμμετείχαν περίπου 250 αθλητές και αθλήτριες σωματείων εντός και εκτός Κρήτης, καθώς και πολλοί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της ευρύτερης περιοχής, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη των αγώνων. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του «μετά από την ανάπαυλα του περασμένου έτους, λόγω πένθους και σεβασμού για την εκδημία του ιδρυτού των «Νεστορείων», του μακαριστού προκατόχου μας Μητροπολίτου κυρού Ευγενίου, -προς τιμή του οποίου μετονομάζουμε τον «Νεστόρειο δρόμο» σε «Ευγένειο δρόμο 10.000μ»- διοργανώνουμε και πάλι τους αγώνες στίβου την ημέρα εορτής της μνήμης του προστάτου των αθλητών Αγίου Μάρτυρος Νέστορα».

Ο Σεβασμιώτατος, αφού αναφέρθηκε στα οφέλη της άθλησης και στη διδασκαλία της Εκκλησίας για την άσκηση, ευχαρίστησε τον Δήμο Ιεράπετρας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΛΙΒΥΚΟΣ», για την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση των αγώνων, τους χορηγούς των «ΙΖ΄ ΝΕΣΤΟΡΕΙΩΝ», που έμπρακτα στηρίζουν αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός του τόπου μας, την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κρήτης και τον Σύνδεσμο Κριτών Κρήτης, τους πρόθυμους καί ακούραστους εθελοντές που συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων».

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη συνέχιση των «Νεστορείων» και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, η οποία τόνισε ότι «είναι γνωστό και σημαντικό γεγονός για το τόπο μας οι παγκρήτιοι αυτοί αγώνες στίβου, χάρη στην πρωτοβουλία και τη μεγάλη στήριξη της τοπικής Εκκλησίας στο αθλητισμό και τον πολιτισμό μας», ενώ η Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου ΛΙΒΥΚΟΣ κ. Σοφία Σιδηροπούλου και ο εκπρόσωπος και Τεχνικός Σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ κ. Χρήστος Χρυσοστομίδης αναφέρθηκαν στη σημασία των αγώνων και ευχαρίστησαν την διοργανώτρια Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για την πρωτοβουλία αυτή, για την οποία τιμήθηκε ιδιαιτέρως από τον ΣΕΓΑΣ.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Σητείας Σμήναρχος κ. Εμμαν. Πάνου, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας Αντιπύραρχος κ. Παναγ. Καράμπελας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλοίαρχος κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Γεώργ. Ασπραδάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χρ. Τερζής, ο Περιφ. Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ν. Δασκαλάκης, ο Δ/ντής του 2ου Γ.Ε.Λ. κ. Θ. Μανουσάκης και του 2ου Γυμνασίου κ. Χρ. Ψαρουδάκης και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής, άνθρωποι του αθλητισμού, πολλοί γονείς, Εθελοντές και Εθελόντριες Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελέχη της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, του Ε.Κ.Α.Β Ιεράπετρας, που συνέδραμαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ