Ενοριακά

Mε την σκέψη στον καινούριο ναό λιτάνευσαν τους Αγίους Ακινδύνους

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Mε την ελπίδα η επόμενη πανήγυρη να εορταστεί στον καινούριο ναό, τελέστηκε η λιτάνευση στον Ιερό Ναό των Αγίων Ακινδύνων.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών η λιτανεύτηκαν οι εικόνες των Αγίων Ακινδύνων στους δρόμους της ενορίας. Της λιτανευτικής πομπής προεξήρχε ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος ενώ το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και τοπικοί φορείς.

Την εικόνα πλαισίωσαν άγημα του Στρατού Ξηράς, η Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων, ενώ κατά την διάρκεια της λιτανείας παιάνισαν οι μπάντες του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο εφημέριος του ναού αρχιμανδρίτης Αντώνιος Μαλούφ ευχαρίστησε όσους κληρικούς και λαϊκούς συμμετείχαν στην πανήγυρη αλλά και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή της.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θαυμακού ευχήθηκε με τις πρεσβείες των Αγίων και την προσπάθεια των συνεργατών του ναού να επιτελεστεί το θαύμα και να λειτουργήσει ο καινούριος ναός των Αγίων Ακινδύνων. «Σε καιρούς δύσκολους οικονομικά και ενώ κυριαρχεί η ηθική κρίση, εσείς κάνετε την δική σας επανάσταση και ανεγείρετε ναούς προς δόξαν του Θεού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιάκωβος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η πανήγυρη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στους Αγίους Αναργύρους

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Αποκαθήλωση στην μητρόπολη των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Εκδήλωση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας στους Αγίους Ακινδύνους

Μαρκος Παπαγεωργίου

Ύμνοι του Θείου Πάθους στον Ι. Ν. Αγίων Ακινδύνων στους Αγίους Αναργύρους

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Ευθύμιο Κυψέλης