Η πόλη του Περιστερίου γιόρτασε και φέτος τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ανδρέα και ιδιαίτερα στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα & Αγίων Θεοδώρων στη συνοικία Τσαλαβούτα.

Σήμερα το πρωί στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ενώ τον Θείο Λόγο εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος έκανε αναφορά στον βίο του Αποστόλου Ανδρέα. Τόνισε ότι “Όπως ο Απόστολος, έτσι και εμείς έχουμε μία ιδιαίτερη κλίση προς τον Θεό, συνυφασμένη με το Άγιο βάπτισμα μας. Μας καλεί να κάνουμε πράξη και να μιμηθούμε το παράδειγμά Του”.

Πρόσθεσε δε πως “Η σημερινή εορτή του Αποστόλου Ανδρέα, έρχεται να μας τονίσει την υποχρέωση να ακολουθήσουμε την κλίση, που χάσαμε στην πορεία της ζωής και να ομολογούμε καθημερινά τον Κύριο”.

Έκλεισε, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, λέγοντας “Η επιστροφή μας είναι το καλύτερο δώρο, που διαθέτουμε και μπορούμε να εναποθέσουμε προς τον νεογέννητο Χριστό και να λάβουμε ευλογία και σύνεση”.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε προπύλαια του Ναού η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας, καθώς και αποτμήματος τιμίου λειψάνου από την Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Την Εικόνα και το τίμιο λείψανο, συνόδευσε ο π. Ειρηναίος Γεωργόπουλος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσας Λεγραινών Σουνίου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Εμμανουήλ, τόνισε τη σημασία “της παρουσίας της Παναγίας στη ζωή μας, ως μόνιμης και υψηλής επισκέπτριας.” Πρόσθεσε δε, πως “Ρόλος της Εκκλησίας είναι να βυθίζουμε την ύπαρξη μας και να ψηλαφούμε τους Αγίους. Η Εκκλησία είναι μια μάνα που αγκαλιάζει, συγχωρεί και αγαπάει τα παιδιά της χωρίς μέτρο, όσο και αν εκείνα της γυρίζουν την πλάτη και την αρνούνται”.

Τέλος, λίγο προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού π. Σπυρίδων Καζάνης ευχαρίστησε θερμά τον ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, τον Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ για την παρουσία του, τους πατέρες που έλαβαν μέρος στην πανήγυρη, ενώ προσέφερε εικόνες ως δώρο στον εορτάζοντα δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, στον επικεφαλής του αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, στον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών και στην επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού.

Η εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στο Ναό προς προσκύνηση μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.