Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:16

ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στο Λονδίνο ο κ. Θεόφιλος για να εκθέσει τα προβλήματα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον «υπαρξιακό κίνδυνο» που αντιμετωπίζουν οι χριστιανικές κοινότητες στους Αγίους Τόπους θα θέσει υπ’ όψιν των συνομιλητών του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος κατά τις επαφές του στο Λονδίνο όπου θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Καντουρίας Ιουστίνου.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πρόκειται να χρησιμοποιήσει το βήμα του Συνεδρίου του Lambeth για να επιστήσει την προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το παλαίφατο Πατριαρχείο των Αγίων Τόπων και οι εκεί χριστιανικές κοινότητες, την κατάληψη των ακινήτων τους, τον βανδαλισμό των προσκυνημάτων τους και το εν γένει το εχθρικό κλίμα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες.

Όπως αναφέρουν πηγές του Πατριαρχείου η χριστιανική παρουσία στον τόπο γέννησης του Ιησού Χριστού και την κοιτίδα των τριών αβρααμικών θρησκειών βρίσκεται υπό άμεση απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων έχασε πρόσφατα τη νομική μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η πολύκροτη υπόθεση της μεταβίβασης των δύο ξενοδοχείων στη χριστιανική συνοικία της Παλαιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ σε ακραίους Ισραηλινούς έποικους, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις οδηγώντας μεταξύ άλλων στην καθαίρεση του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που άσκησαν οι νομικοί σύμβουλοι του Πατριαρχείου για επανεξέταση υπό το φως νέων στοιχείων της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε του εποίκους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρει ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ στερείται οποιασδήποτε νομικής ή λογικής βάσης και διαμηνύει ότι στέκεται ακλόνητο στις προσπάθειες να αποκρούσει τη ρατσιστική πολιτική και την ακροδεξιά εξτρεμιστική ατζέντα στο Ισραήλ που στοχεύει στη διάβρωση των πολλαπλής ταυτότητας της πόλης της Ιερουσαλήμ και της επιβολής μιας νέας πραγματικότητας σε αυτήν.

ΠΗΓΗ:cnn.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ