Τε, 12/06/24 | 21:38

Η λιτάνευση της εικόνας στον Άγιο Παύλο οδού Ψαρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο ναό του Αγίου Παύλου στην οδό Ψαρών, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μοζαμβίκης Χρυσοστόμου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στη λιτάνευση συμμετείχε πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους αρχιερείς και τους ιερείς που χθες και σήμερα συμμετείχαν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας, τους συνεργάτες και εθελοντές που κοπίασαν για να ετοιμάσουν την πανήγυρη.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της περιοχής τόνισε για ακόμα μια φορά πως “η Εκκλησία μας είναι το καταφύγιο και το σπιτικό μας πάνω στο οποίο στηρίζεται μια τοπική κοινωνία. Η Εκκλησία είναι αυτή που κρατά ζωντανή την κοινωνία. Και έρχεται ως συνδετικός κρίκος η πίστη των ανθρώπων, ο πατριώτισμός και η παράδοση όπως εκφράζεται με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων”.

Προέτρεψε τους νέους όλων των ηλικιών να συνεχίζουν να στηρίζουν και να εκφράζονται μέσα από την παράδοση και τόνισε “Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλευτεί αυτό το μεγαλείο του Έλληνα και να μας πει είτε ακραίους, είτε να μας βάλει κάποια άλλη ταμπέλα. Εσείς ειστε κρατάτε την Ελλάδα στα χέρια σας, γιατί αυτά συνθέτουν την ράτσα του Έλληνα. Η φιλοξενία, η καλή καρδιά του Έλληνα και η αγαπητική καρδιά του χριστιανού”.

Τέλος ευχήθηκε στους υποψηφίους βουλευτές που παρέστησαν στην ακολουθία, “να εργαστούν για το καλό της Ελλάδας και όχι για το καλό που θέλουν οι ξένοι για την Ελλάδα”.

Στη συνέχεια της βραδιάς έλαβε χώρα στο προαύλιο του ναού παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση «Στου Βοσπόρου τ’ Αγιονέρια» αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης από τη Γενοκτονία του Πόντου, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας της περιοχής του Αγίου Παύλου «Λιόχορη» και της Λαογραφικής εταιρίας «Ολκάς».

Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Λαρισσαίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ