Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 0:51

Η λιτάνευση στην Μεταμόρφωση του ομωνύμου δήμου της Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ονομασία “Σωτήρεια 2016”, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση του ομωνύμου Δήμου της Αττικής.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου. Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας αλλά και άλλων Μητροπόλεων. Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρός, ενώ τον συνόδευσε οι μελωδίες από τα εμβατήρια που παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμορφώσεως, οι σύλλογοι Ποντίων και Κρητών της περιοχές και πλήθος κόσμου έδωσε το “παρών” στις λατρευτικές εκδηλώσεις του Καθεδρικόυ Ναού της Μεταμορφώσεως.

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σωτήριος Αλεβιζάκης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Σύλλογο Κρητών και τον Σύλλογο Ποντίων της περιοχής που βάσταξαν την εικόνα, τους ιερείς που προσήλθαν όλες αυτές τις ημέρες και λειτούργησαν ή μίλησαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σωτήρεια 2016”, όλους όσους εργάστηκαν για να έρθουν σε πέρας οι ετήσιες εκδηλώσεις της ενορίας καθώς και τον λαό που συμμετείχε στις εόρτιες εκδηλώσεις.

Ο κ. Κύριλλος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο για την καλοσύνη του να αποδεχθεί την πρόσκληση του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τόνισε πως “όσοι επιθυμούμε να ζήσουμε μια μεταμόρφωση πνευματική και επιθυμούμε να δούμε αλλαγές σε διάφορους τομείς, θαπρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τον εαυτό μας. Να αλλάξουμε τον εαυτό μας ο καθένας μόνος  του. και έπειτα να επιζητούμε την αλλαγή στην κοινωνία ή στους άλλους .”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ