Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:13

Η λιτανεία της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στους δρόμους των Κ. Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Φωτορεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γκλιάνας

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, για την πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο Ιερό Ναό των Κάτω Πατησίων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών, ενώ έλαβαν μέρος ιερείς από διάφορες ενορίες της Αττικής.

Απόψε το απόγευμα, τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και ακολούθησε λιτάνευση της είκονας της Ζωοδόχου Πηγής στους γύρω, από το Ναό, δρόμους. Συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Μαραθώνος Μελίτωνας και Βελεστίνου Δαμασκηνός, ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος πιστών, που ακολούθησε με ευλάβεια την περιφορά.

Μετά το πέρας αυτής, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός απεύθυηνε τον Πασχάλιο χαιρετισμό και ευχήθηκε η Παναγία να είναι μεσίτρια προς τον Υιό Της και να μας σκέπει στις δυσκολίες. Εξήρε δε και επαίνεσε τον προϊστάμενο του Ναού, π. Φώτιο Καραδήμα για τον συντονισμό και οργάνωση της πανηγύρεως.

Ο  π. Φώτιος Καραδήμας, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Μαραθώνος Μελίτωνα και Βελεστίνου Δαμασκηνό για την παρουσία τους στην πανήγυρη και τη λιτάνευση. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν, ώστε να έλθει εις πέρας η πανήγυρη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ