Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 1:09

Η λιτανεία στους Αγίους Θεοδώρους Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας ολοκληρώθηκαν απόψε οι εόρτιες εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, για την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο Περιστέρι.

Στην λιτανεία προεξήρχε με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, ενώ συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύλλογος Κρητών Περιστερίου, μέλη του οποίου σήκωσαν την εικόνα στα χέρια τους.

Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος, Ανδρέας Λοβέρδος ο Δημάρχος περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με την επιστροφή ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος αναφέρθηκε στην μεγάλη πίστη του απλού κόσμου που συμμετείχε στις ακολουθίες, ενώ τόνισε πως “κάθε φορά που εορτάζουμε έναν Άγιο, η Εκκλησία μας έχει ένα ραντεβού με τους Αγίους, μια μόνιμη συνάντηση”.

Επίσης τόνισε ότι “πιστός είναι αυτός που έχει ταπεινοφροσύνη και αγάπη. Το να δηλώσει κάποιος άπιστος ή άθεος είναι πολύ εύκολο, παράλληλα όμως ομολογεί την πνευματική του τύφλωση, καθώς δεν βλέπει (θεάται). Κάθε άθεος λοιπόν είναι τυφλός. Και κάθε ένθεος είναι αυτός που προσπάθεια να βλέπει, χωρίς να είναι ούτε σκοταδιστής ούτε οπισθοδρομικός. Ένας άνθρωπος που μονίμως αγαπά δεν μπορεί να είναι σκοταδιστής. Αυτή είναι η Εκκλησία. Όταν πορεύεται έτσι η Εκκλησία τότε δεν μπορεί να είναι οπισθοδρομική”.

Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου για την ευλογία να συμμετάσχει στην σημερινή λιτάνευση, ενώ συνεχάρη τον προϊστάμενο π. Σπυρίδωνα Καζάνη για την δυναμική του προσφορά στο ναό, που αγκαλιάζει όλο τον κόσμο με τις όποιες δυσκολίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ