Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:08

Η λιτανεία στον Προφήτη Ηλία Πετρουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Πετρουπόλεως.

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της μητροπόλεως Ιλίου αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Γιαννόπουλου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προφήτη Ηλία, τόνισε πως ήταν ο άνθρωπος της προσευχής αφού μέσω αυτής πραγματοποίησε πολλά θαυμάσια.

Ο π. Ιωάννίκιος τόνισε ότι η προσευχή είναι ο καθρέφτης όπου μέσα εικονίζεται ο ψυχικός μας κόσμος και έχουμε την δυνατότητα να δούμε τα λάθη μας και τις αδυναμίες μας…Η σημασία της προσευχής φαίνεται στην προσπάθεια που κάνει ο διάβολος να μας αποσπάσει την προσευχή. Και η δική μας στάση δοκιμάζει την αγάπη του χριστιανού προς τον Θεό, όπως λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης

Τέλος επεσήμανε ότι η προσευχή είναι μια όαση δροσιάς μέσα στην έρημο της ζωής, που μας δροσίζει μας ξεκουράζει και είναι το οξυγόνο στη μολυσμένη ατμόσφαιρα της καθημερινότητας.

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας με την συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Πετρουπόλεως, ενώ την εικόνα σηκωσε ο Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης “Η Μεγαλόνησος” με τον Πρόεδρο Βασίλη Μουρτζανό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοροέκφραση Πετρούπολης” με τον χοροδιδάσκαλο Παναγιώτη Βασιλικόπουλο.

Ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Κασσός, εκ μέρους του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αρχιμανδρίτη Γερμανού Γκίκα, ευχαρίστησε όλους τους ιερείς που συμμετείχαν στην πανήγυρη και όσους βοήθησαν διοργάνωσή της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ