Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 11:11

Η λιτανεία στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέων Σεπολίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα εκκλησιαστική κοινότητα των Νέων Σεπολίων.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, με την ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Συμμετείχαν επίσης πολλοί ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, μέλη τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ την πομπή συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου που παιάνιζε σε όλη την διάρκεια της πομπής.

Με την επάνοδο της πομπής στο Ναό οι μυροφόρες της ενορίας, έραναν με άνθη την εικόνα .

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος στην σύντομη προσλαλιά του μίλησε για τον γέροντα της αγάπης, τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Τόνισε δε ότι “εκείνος που μπορεί και προσεύχεται μυστικά και αληθινά είναι Θεολόγος. Και μαζί με αυτόν τον τίτλο ο Απόστολος Ιωάννης λαμβάνει και τον τίτλο του Ευαγγελιστή της αγάπης, καθώς ήταν γεμάτος από αγάπη και γι αυτό, τον γέμισε ο Θεός με την γνώση της θεολογίας. Αυτός που ζει την αγάπη, αυτός τότε παράγει μέσα του τον Θεό. Επιμένω λοιπόν στην αγάπη γιατί μέσα βρίσκεται ο Θεός. Και μόνο η αγάπη είναι αυτή που θα σώσει τον κόσμο”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ