Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 | 4:28

Η λιτανεία του Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές εόρτιες εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Μαρούσι με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς εικόνος.

Τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις λάμπρυνε ακόμα περισσότερο η μεγάλη ευλογία για την ενορία να εκτίθενται η κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού και η χείρα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, από την Μονή Παναχράντου της Άνδρου.

Στον μεθέορτο εσπερινό και την λιτάνευτική πομπή προεξήρχε ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, προσκληθείς από τον οικείο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, περικυκλούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως. Λίγο πριν την λιτάνευση κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Αρχοντός.

Την πομπή συνόδευσαν με τους ήχους τους η Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου και της Αστυνομίας ενώ συμμετείχε το άγημα απόδοσης τιμών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, μαθητές σχολείων της ενορίας και ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» που έφερε την εικόνα του Αγίου Ελευθερίου σε όλη την περιφορά.

Για ακόμη μια φορά πλήθος κόσμου συμμετείχε με τάξη στις ακολουθίες, την περιφορά της εικόνας και των Αγίων Λειψάνων .

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Νικόλαος Μανώλης, ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετείχαν στην λιτανεία, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

Ευχαρίστησε επίσης τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο για την συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και τους πατέρες από την Μονή Παναχράντου της Άνδρου, τον Καθηγούμενο Γέροντα Ευδόκιμο και τον π. Αέτιο για την ευλογία και μεταφορά των σεβασμάτων στην ενορία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ