Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 1:33

Λινού: Είχε στείλει από τον Απρίλιο στους μητροπολίτες κατάλογο με μέτρα για τους ναούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Το γεγονός πως από τον Απρίλιο είχε στείλει στην Ιερά Σύνοδο “μέσω διαφόρων μητροπολιτών”, όπως η ίδια ανέφερε, κατάλογο με 12 μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμόσουν οι ναοί για την προστασία των πιστών από τη λοίμωξη με κορονοϊό, αποκάλυψε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η τέλεση πολλαπλών λειτουργιών όπου υπάρχουν παραπάνω από ένας ιερείς αλλά και υπαίθριες λειτουργίες, δωρεάν χορήγηση μάσκας, αλλά και να αποφεύγουν οι πιστοί να φιλούν το χέρι του ιερέα καθώς και τις εικόνες.

Ερωτώμενη για τις πρόσφατες δηλώσεις της για τη θεία Κοινωνία, η κ. Λινού τόνισε πως η άποψη που εξέφρασε – δηλαδή πως ο ιός δεν μεταδίδεται με την κατάποση – είναι και η θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. “Αν ανοίξει κανείς την ιστοσελίδα του Π.Ο.Υ., λέει σαφώς ότι δεν μεταδίδεται ο ιός μέσω τροφίμων ή μέσω κατάποσης” είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Λινού σημείωσε βέβαια στη συνέχεια πως “πρέπει να διαχωρίσουμε το μυστήριο από τον τρόπο μετάδοσης του μυστηρίου. Άλλο να είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και άλλο να είναι το κουταλάκι”, ενώ διευκρίνισε πως “ως προς το κουταλάκι, υπάρχει πολλή συζήτηση παγκοσμίως σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και είναι θέμα παράδοσης και, από ό,τι καταλαβαίνω – δεν είμαι θεολόγος – δεν είναι δογματικό θέμα και μερικές Εκκλησίες το συζητάνε. Είναι θέμα του Πατριαρχείου”.

Η καθηγήτρια Ιατρικής υπογράμμισε πως είναι θετικό το γεγονός πως και στην Ελλάδα ορισμένοι ιερείς όταν κοινωνούν τους πιστούς φορούν μάσκα, καθώς αποτρέπει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού “διά της αναπνευστικής οδού όμως, αυτό ξέρουμε”.

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως οι περισσότερες από τις συστάσεις που η κ. Λινού ανέφερε πως έκανε προς τους μητροπολίτες, έχουν συμπεριληφθεί στις εγκυκλίους προς ιερείς και ναούς που η Ιερά Σύνοδος και οι μητροπόλεις έχουν εκδώσει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα από το 03:00″

https://soundcloud.com/user-86009823/20201117a

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ