Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 1:56

ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ

Λήμνου προς ιερείς: Να τελείται τα ιερά σας καθήκοντα με συνέπεια και φόβο Θεού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την επιτακτική ανάγκη για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία που έχει κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη σκορπώντας το φόβο και τον θάνατο συνέστησε προς τους ιερείς του νησιού ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος.

«Να αναλογιστούμε την πνευματική μας ευθύνη για τις συμπεριφορές μας επί του θέματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης κατά τη χθεσινή ιερατική σύναξη που πραγματοποιήθηκε ζητώντας παράλληλα από τους κληρικούς, «την πιστή τήρηση των υποδεικνυόμενων μέτρων προστασίας για την αναχαίτιση του ενδημικού κύματος».

Ο κ. Ιερόθεος στη συνέχεια προέτρεψε πατρικώς τους ιερείς να επιτελούν τα ιερατικά τους καθήκοντα με συνέπεια και φόβο Θεού. «Να έχετε ως κύριο στόχο την διακονία και την θεραπεία των πνευματικών αναγκών των πιστών», τόνισε για να προσθέσει λίγο μετά πως «το ιερατικό ήθος και η παρουσία μας ως κληρικών στον κόσμο, πρέπει να επιβεβαιώνει έμπρακτα τους στόχους της αποστολής μας, που είναι το παράδειγμα πίστεως και ευσεβείας για τη ζωή των πιστών», επεσήμανε.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, «το δε πνεύμα της ταπείνωσης και της υπακοής με εμπιστοσύνη σε όσα κελεύει η αγία μας Εκκλησία, αποτελούν τη σωτήρια διέξοδο από τη σύγχυση που επικρατεί και έχει διχάσει την ανθρώπινη κοινωνία».

Ο μητροπολίτης Λήμνου ωστόσο κατέληξε με τη σκέψη, ότι «η ενότητα την οποία πρέπει να έχουμε και να επιβεβαιώνουμε, αποτελεί την μόνη και ουσιαστική δύναμη μέσα στον αδύναμο κόσμο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ