Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 14:46

Λήμνου: Να μην απαξιώνουμε με τη μικρότητά μας τα ιερά πρόσωπα που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μήνυμα ενότητας και ελπίδας έστειλε σήμερα το πρωί από το Μούδρο της Λήμνου με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο επιχώριος μητροπολίτης, Ιερόθεος.

“Σήμερα είναι μια μεγάλη αξιοεόρταστη πανηγυρική ημέρα που ζει η Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Ιερόθεος αμέσως μετά από την τέλεση της δοξολογίας στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας και υπενθύμισε πως “δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι στα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς υπήρξαν και οι νεομάρτυρες της Εκκλησίας που δεν δέχτηκαν να αλλάξουν την πίστη τους θυσιάζοντας έτσι τη ζωή τους”.

Ο μητροπολίτης Λήμνου, παράλληλα πρόσθεσε πως “όλοι αυτοί για να μη αφελληνισθούν έγιναν οι πρόδρομοι οι οποίοι εμψύχωσαν το ηρωικό φρόνημα όσων αγωνίστηκαν για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως για αυτό και εμείς στη σημερινή ελεύθερη Ελλάδα που ζούμε, “θα πρέπει να καταφέρουμε με τον τρόπο μας χωρίς να απαξιώνουμε από τη μικρότητά μας τα ιερά αυτά πρόσωπα τα οποία μας έδωσαν την ελευθερία που έχουμε να τους μιμηθούμε”.

Θέλοντας να αναφερθεί στις αξίες και τα ιδανικά που παραλάβαμε από τους προγόνους μας με την υποχρέωση να τα μεταφέρουμε στη νέα γενιά που  ακολουθεί, ο κ. Ιερόθεος επισήμανε πως “μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης πρέπει να καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτές τις αρχές που διδαχθήκαμε, δηλαδή την ιδιοπροσωπία μας. Γιατί αυτοί είμαστε οι Έλληνες και έτσι δώσαμε πολιτισμό σε ολόκληρη την Οικουμένη”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “άρα με τη στάση μας, τη νοοτροπία μας και τη συμπεριφορά μας, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τα διακόσια χρόνια με το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας”.

O μητροπολίτης Λήμνου έκλεισε με την ευχή “χρόνια πολλά σε όσους είναι Έλληνες στην ψυχή και στη συνείδηση, στην Ελλάδα και σε όλους εκείνους που  βρίσκονται εκτός αυτής”.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερόθεος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου που είναι για τους πεσόντες και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ