Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:52

ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

Λήμνου: “Δεν είναι δυνατόν εμείς οι αρχιερείς και οι κληρικοί να κρυβόμαστε από τον κορονοϊό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τα μέτρα που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και με συνέπεια από την Εκκλησία αλλά και για το πως η τοπική Εκκλησία αντιμετώπισε τους ανεμβολίαστους ιερείς αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο limnos fm 100.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Όπου δεν συμμορφώθηκε ο ιερέας κλείσαμε τους ναούς για κάποιο διάστημα και αντικαταστήσαμε τα μέλη που δεν ήθελαν για δικούς τους λόγους να εμβολιαστούν.

«Κάποιοι από τους λίγους κληρικούς που δεν εμβολιάστηκαν κόλλησαν και ήταν διαπιστωμένα κρούσματα και απομονώθηκαν και έτσι κάποιες ενορίες έμειναν κλειστές για μερικές ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισαν και τα γραφεία της μητρόπολης για να μην έρχεται κανείς εδώ αφού διαπιστώθηκαν εκ των υστέρων δύο θετικά κρούσματα σε εργαζομένους της μητρόπολης», τόνισε.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ

Υπήρχαν ψάλτες ή νεωκόροι ή επίτροποι που δεν ήθελαν με οποιονδήποτε τρόπο να εμβολιαστούν ή να κάνουν rapid test.

«Όλους αυτούς τους παρακαλέσαμε να μην έρχονται στην Εκκλησία και να απομακρυνθούν από το ναό. Ενορίες, κλείσαμε μόνο όταν ιερείς δεν συμμορφώθηκαν ή ασθένησαν. Νομίζω ότι το διαχειριστήκαμε ήσυχα και καλά», σημείωσε.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

Δεν είναι δυνατόν εμείς οι αρχιερείς και οι κληρικοί να κρυβόμαστε από τον κορονοϊό.

«Ο κόσμος το μαθαίνει και κλονίζεται η εμπιστοσύνη του σε μας. Θα πρέπει να το ομολογούμε πρώτοι και θα το τηρούμε πρώτοι. Έτσι έκανα και εγώ και παρακαλούσα στη συνέχεια και τους κατοίκους στα χωριά να μην κρύβουν ότι έχουν κορονοϊό», υπογράμμισε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΩ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ

Για τους ιέρειες που δεν ακούν την προτροπή της Εκκλησίας να εμβολιαστούν.

«Όταν κανείς μη εμβολιαζόμενος επιλέγει την περίπτωση του να πεθάνει ή του να πάθει σοβαρές βλάβες και ας μην πεθάνει, εγώ τι να προσθέσω σε αυτή την τιμωρία και την θεωρώ ανόητη. Εγώ δεν έχω την πολυτέλεια και την δυνατότητα να κόψω μισθούς ιερέων. Φαντάζεστε σε ένα νησί με τριάντα ιερείς να διώξω τους έξι που είναι ανεμβολίαστοι ή να τιμωρήσω ή να τους στερήσω το μισθό; Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μπορώ ως επίσκοπος να μην σκέφτομαι συνολικά τον άνθρωπο και να βλέπω ότι δεν με ακούει μόνο σε αυτό», διευκρίνισε.

ΝΑ ΑΥΤΟΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ

Ζήτησα από τους ανεμβολίαστους ιερείς να σεβαστούν και αυτοί τους άλλους.

«Όπως εγώ δεν τιμωρώ κανέναν ιερέα γιατί δεν εμβολιάζεται και σέβομαι την συνείδησή του ή τη δική του θέση, έτσι παρακάλεσα και εγώ να σεβαστούν και αυτοί όλους τους άλλους και να αυτοκλειδώνονται αν διαπιστώνουν ότι έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος ιερέας έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα το οποίο ταυτοποίησαν και του το είπαν και ο ιερέας συνεχίζει να λειτουργεί. Αυτό δεν θα το ανεχόμουν σε καμία περίπτωση γιατί η περίπτωση της μετάδοσης του κακού της ασθένειας, είναι αντίθετη με την αποστολή μας την ίδια. Σε αυτή την περίπτωση θα τον τιμωρούσα», επεσήμανε.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

Απαράδεκτο πνευματικοί να προτρέπουν τους πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο.

«Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν πνευματικοί που φωνάζουν και λένε ότι το εμβόλιο είναι ο διάβολος και ότι βάζουμε τον αντίχριστο μέσα μας. Δεν μπορώ να κάνω πως δεν τους ακούω και πως δεν τους βλέπω καθώς και μητροπολίτες ακόμη τα είπανε αυτά, όπως και μητροπολίτες πέθαναν αλλά και κληρικοί», πρόσθεσε.

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Συνιστώ σε όλους τους πνευματικούς του κόσμου να λένε στους πιστούς εκείνο που λέει το ευαγγέλιο και όχι τις γνώμες τους και τις θέσεις τους.

«Ο κόσμος που θέλει να είναι πιστός δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη του κάθε ιερέα, γιατί γνώμες μαζεύει όσες θέλει καθημερινά αλλά ενδιαφέρεται για το τι λέει ο Χριστός. Αλίμονο αν ο ιερέας δεν είναι φορέας αυτού του λόγου», ανέφερε.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

Δέχομαι επιθέσεις από χριστιανούς για κάποιες από τις απόψεις μου αλλά δεν με πειράζει.

«Δεν θέλω να ακούω πάντα καλά. Με πειράζει αν η συνείδησή μου μου λέει ότι έκανα υποχωρήσεις και τα βόλεψα για να τους ικανοποιήσω όλους. Θα λέω πάντα εκείνο που πειράζει και μερικούς και ας μου λένε ότι μου λέει ο καθένας. Δεν μπορεί να είναι κάποιος πιστός και να κάνει του κεφαλιού του και όχι αυτό που λέει η Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είμαι εγώ ούτε ο ιερέας της ενορίας του. Εκκλησία είναι εκείνο το σώμα της κοινωνίας το οποίο περνάει μέσα στην κάθε εποχή την αλήθεια και ομολογεί το θέλημα του Θεού», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Λήμνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ