Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 19:47

"ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ"

Λήμνου για αρνητές κληρικούς: Πως αισθάνονται που απαγόρευσαν σε δικά τους πρόσωπα να κάνουν το εμβόλιο και αυτά τα πρόσωπα πέθαναν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Οι αρνητές κάνουν μεγάλο κακό. Δεν διαχωρίζω το ποίμνιο μου, όμως λόγω του εγωισμού τους, δεν έχουν ταπείνωση και κάνουν μάθημα πίστεως σ’ ένα ιερέα. Ο εγωισμός τους εκφράζει σε απόλυτο βαθμό το λάθος τους», τόνισε φανερά ενοχλημένος ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο Μούδρο της Λήμνου, όπου αρνητές του κορονοϊού επιτέθηκαν κατά του ιερέα, μέσω ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων του ναού.

Συγκεκριμένα, οι αρνητές αντέδρασαν στις συμβουλές που έδωσε ο ιερέας από άμβωνος, όπου καλούσε τους πιστούς, να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να φορούν μάσκα.

Ο ιεράρχης, μιλώντας στην ert για το περιστατικό, ανέφερε πως, «είναι ένας από τους καλύτερους κληρικούς του νησιού. Είναι μορφωμένος και ήταν εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια πριν χειροτονηθεί και έχει δώσει δείγματα γραφής, συμπεριφοράς, συνειδήσεως της ευλαβείας του. Είναι υποχρεωμένος να τηρεί το νόμο και αυτό δεν είναι επιλογή του».

Αίσθηση όμως προκαλούν, τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Λήμνου, για τους αρνητές κληρικούς. «Οι περισσότεροι αρνητές κληρικοί το έχουν πληρώσει. Πεθαίνουν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα. Ήθελα να ήξερα, πως αισθάνονται που απαγόρευσαν σε δικά τους πρόσωπα να κάνουν το εμβόλιο και αυτά τα πρόσωπα πέθαναν. Ήθελα να ήξερα πως συνεχίζουν να λειτουργούν, πως αισθάνονται οι ίδιοι», κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.

Ακούστε τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ