Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 3:55

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΤΣΙΑ

Λευκωσία: Μνημόσυνο για τα θύματα του 1974 τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το ετήσιο μνημόσυνο των 136 πεσόντων του Δήμου Λατσιών τέλεσε την περασμένη Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη Λευκωσία.

Προηγήθηκε η θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά κατά την οποία προεξήρχε ο κ. Γεώργιος, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου η οποία εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, “οι μαύρες αυτές μνήμες του προδοτικού πραξικοπήματος κατά της εκλελεγμένης κυβέρνησης του Εθνάρχη Μακαρίου που αποτέλεσαν την αφορμή για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή παραμένουν ακόμα ζωντανές. Σαράντα εννέα χρόνια σχεδόν μισό αιώνα, ο Ιούλης στην Κύπρο είναι πικρός. Τα οδυνηρά γεγονότα σημάδεψαν ανεξίτηλα τις ζωές των ανθρώπων αυτού του τόπου και τη μετέπειτα πορεία της χώρας μας.

Με πόνο ψυχής βιώνουμε ακόμα τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Η χώρα μας παραμένει διαιρεμένη, αναζητούμε την τύχη αγνοούμενων προσώπων, τα τουρκικά στρατεύματα που με βία εκδίωξαν το ένα τρίτο του λαού μας από τις πατρογονικές τους εστίες, σκότωσαν, λεηλάτησαν, καταπάτησαν το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί μας”, κατέληξε η κα Ευαγγέλου.

Το παρόν έδωσαν ακόμη οι βουλευτές Σάβια Ορφανίδου και Κώστας Ευσταθίου, εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Εθνικής Φρουράς, της αστυνομίας, της Ελδυκ και συγγενείς των ηρώων της τραγωδίας του 1974. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ