Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:08

Λέρου: Ας εορτάσουμε τον Πολιούχο μας, Άγιο Νικόλαο, στην κατ’ οίκον Εκκλησία μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο “στην κατ’ οίκον Εκκλησία” ζητά από τους πιστούς με εγκύκλιό του ενόψει της εορτής του πολιούχου της Καλύμνου ο επιχώριος μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, Παΐσιος.

Ο κ. Παΐσιος σημειώνει πως οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του αγίου Νικολάου θα γίνουν “σε Ναούς κλειστούς, και παρακαλώ θερμώς την αγάπη σας, αδελφοί μου, μη στενοχωρηθείτε”, τονίζοντας πως “η πίστη στο Χριστό, στον Άγιό μας και στην Εκκλησία μας, την μόνη πηγή  σωτηρίας, είναι γνωστή και δεδομένη, όμως δεν είναι γνωστή η μορφή του κακού και ιοβόλου Ιού, του Κορωνοϊού, που έχει κυκλώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, την Πατρίδα μας με ολέθρια αποτελέσματα, σωματικά, ψυχικά, υλικά και λοιπά”.

“Ας εορτάσουμε λοιπόν τον Αγιό μας, τον Πολιούχο, προστάτη και Έφορό μας, Άγιο Νικόλαο στην κατ’ οίκον Εκκλησία μας, ενώπιοι ενωπίω της Αγίας Είκονος του, με το καντήλι της ευλαβείας μας και το λιβανωτό του σεβασμού μας προς τον Θαυματουργό Άγιο Νικόλαο”, αναφέρει κλείνοντας ο μητροπολίτης Λέρου, “εξαιτούμενοι την μεσιτεία του προς τον Θεάνθρωπο Ιησού, όπως ελευθερώσει πάντας και του φοβερού τούτου λοιμού”.

Φωτογραφία αρχείου από τον εορτασμό του Πολιούχου της Καλύμνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ