Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 20:38

Λεμεσός: Με τα κατοικίδιά τους έξω από τη μητρόπολη για να ευλογηθούν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με αφορμή τη σημερινή “παγκόσμια ημέρα των ζώων”, δεκάδες πιστοί βρέθηκαν χθες το απόγευμα με τα κατοικίδιά τους έξω από τη μητρόπολη Λεμεσού, όπου ο μητροπολίτης Αθανάσιος τέλεσε αγιασμό διαβάζοντας και τις σχετικές για τα ζώα ευχές του αγίου Μοδέστου.

Η ευλόγηση των ζώων, όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Λεμεσού, «είναι πολύ παλαιά παράδοση διότι η εκκλησία πάντοτε στη μνήμη του Αγίου Μοδέστου, στις 16 Δεκεμβρίου, ευλογεί τα ζώα».

«Υπάρχουν ειδικές ευχές γραμμένες στο ευχολόγιο, οι οποίες λέγονται ευχές του Αγίου Μοδέστου, που ευλογούνται τα ζώα και στο Άγιο Όρος, την ημέρα του Αγίου Μοδέστου κάναμε αγιασμό και ευλογούσαμε τα ζώα και όλα τα ζώα που ήταν κοντά μας, γιατί τα είχαμε ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Αθανάσιος καθώς όπως εξήγησε «τα ζώα είναι και αυτά δημιούργημα του Θεού και βοηθούν τον άνθρωπο», ενώ τόνισε πως «η Αγία Γραφή λέει ότι “δίκαιος ανήρ οικτίρει ψυχάς ζώων”, δηλαδή, ο δίκαιος άνθρωπος λυπάται και αγαπά και περιθάλπει τα ζώα του».

Ο μητροπολίτης Λεμεσού ζήτησε αυτή η ευλόγηση των ζώων να πραγματοποιείται στη μνήμη του αγίου Μοδέστου, στις 16 Δεκεμβρίου, κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκο Κυριάκου.

Αντίστοιχος αγιασμός και ευλόγηση των ζώων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη Λευκωσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ