«Ως μια λύση η οποία στο πλαίσιο του εφικτού έχει πρακτική εφαρμογή» χαρακτήρισε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος την πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για τη λειτουργία των ναών κατά την εορταστική περίοδο.


Ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και η συγκεκριμένη απόφαση δίνει μόλις στο 1% περίπου των πιστών της Λάρισας τη δυνατότητα να εκκλησιασθούν» και συνέχισε «δε θέλουμε να θριαμβολογήσουμε ή να πανηγυρίσουμε, δεν μπορεί αυτό να το κάνει κανείς σε περίοδο καραντίνας με τόσους νεκρούς, αλλά θέλουμε το μέιζον εφικτό, με πλήρη τήρηση των μέτρων»

Ο μητροπολίτης Λαρίσης ρωτήθηκε και για τα εμβόλια κατά της νόσου τονίζοντας με έμφαση πως «.. το ναι ή το όχι στον εμβόλιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενδυθεί μανδύα θεολογικό. Είναι θέμα κοινωνιολογικό, πρακτικό..»

Όσο για το αν ο ίδιος προτίθεται να εμβολιαστεί, απάντησε: «θα κάνω ό,τι μου πει ο γιατρός μου».

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: