Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:55

Λαρίσης: “Δεν θα διαιρεθούμε για το εμβόλιο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ένα υγειονομικό ζήτημα το εξελίσσουμε πολιτικά και κάποιοι σπεύδουν να το εκμεταλλευθούν”, τόνισε σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

“Η δική μου ευθύνη είναι να μην καταστεί θεολογικό ζήτημα, διότι δεν είναι”, πρόσθεσε. “Όπως και με τις μάσκες, έτσι και με το εμβόλιο, οφείλω να πω ότι την προτεραιότητα σ’ αυτά την έχουν οι υγειονομικοί και η υπεύθυνη Πολιτεία. Τα οποιαδήποτε άλλα λέγονται είτε ως σενάρια συνωμοσιολογίας, είτε ως φήμες είτε και ως επιστημονικές απόψεις δεν έχουν άμεση συνάρτηση με την Εκκλησία, δεν θίγουν το δόγμα, δεν θίγουν τη λατρεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος ξεκαθάρισε πως “η Εκκλησία της Ελλάδος πήρε την προηγούμενη εβδομάδα την απόφαση να συστήσει τους εμβολιασμούς χωρίς όμως να στηρίζει την υποχρεωτικότητά τους. Η εγκύκλιος που θα διαβαστεί την Κυριακή θα προτρέψει, θα πει κάποια πράγματα με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και με βάση την αντίληψη της Εκκλησίας μας για την προστασία της ζωής, για την οποία υπερμαχούμε όλοι. Από εκεί και μετά”, σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, “το τι θα κάνει ο καθένας ως υπεύθυνος πολίτης είναι βέβαια στην ελευθερία και στο χέρι του, όμως θα παρακαλούσα να μη σκέφτεται μόνο το άτομό του, αλλά να σκεφτεί την κοινωνία μέσα στην οποία ζει καθώς επίσης και το γεγονός ότι η όποια απόφασή του έχει ευθύνη”.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης παραδέχθηκε πως “έγιναν αστοχίες στον χειρισμό της προσπάθειας εμβολιασμού, που την κόπωση της πανδημίας την μετέτρεψαν σε αγανάκτηση και σε οργή. Συνεπώς και αυτοί που έχουν την ευθύνη για την πραγμάτωση των εμβολιασμών θα ήθελα να παρακαλέσω να κινηθούν πιο έξυπνα και να μην παροργίζουν έναν λαό ο οποίος ξέρει να ενεργεί με το φιλότιμο, ξέρει να ενεργεί με το παραπάνω όταν πειστεί ότι κάτι είναι σωστό. και να μην προκαλούν αυτούς οι οποίοι είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία για να καλλιεργήσουν διαιρέσεις. Η ελληνική κοινωνία νομίζω χαίρεται να διαιρείται, ε δεν θα διαιρεθούμε τώρα για το εμβόλιο“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Ιερώνυμος σύστησε “να προφυλάξουμε την κοινωνική μας ενότητα, να χειριστούμε το θέμα με σύνεση και σωφροσύνη και να γνωρίζουμε ότι οι όποιες αποφάσεις μας δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά και το κοινωνικό σύνολο”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ