ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος αρχιδιακόνου της ιεράς μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου π. Μωυσή Τάσιου, τέλεσε σήμερα το πρωί στη Λάρισα ο επιχώριος μητροπολίτης, Ιερώνυμος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου, όπου ο κ. Ιερώνυμος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Μουρτζανό και πλειάδας κληρικών.

“Η Εκκλησία οφείλει να σου αναγνωρίσει το φιλότιμο με το οποίο κινήθηκες στα επτά χρόνια της διακονίας σου”, ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τo νέο πρεσβύτερο ο μητροπολίτης Λαρίσης και πρόσθεσε πως “με την προθυμία σου και τη διακονία σου στόλισες και κόσμησες τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας ενώ παράλληλα υπηρέτησες και δύο μητροπολίτες. Μαζί διανύσαμε πολλά χιλιόμετρα για να επισκεφτούμε ενορίες, ιδρύματα, μονές, να πάμε παντού και να δούμε ανθρώπους. Εσύ να διακονείς, να ανοίγεις δρόμους και να δημιουργείς καταστάσεις, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μάθουν να πλησιάζουν και να μη φοβούνται το νέο δεσπότη που ήρθε”.

Ο κ. Ιερώνυμος, παράλληλα συμπλήρωσε πως “η στάση σου δίπλα στον μακαριστό προκάτοχό μου κατά τις στιγμές της ασθενείας του υπήρξε υποδειγματική. Ήσουν από εκείνους που του στάθηκες κυρηναίος και τον διακόνησες με αυταπάρνηση υπερβαίνοντας πολλές φορές τον εαυτό σου πέρα από τα καθήκοντά σου και από αυτό που είχες υποχρέωση”, κατέληξε ο Σεβασμιότατος.

Από τη μεριά του ο π. Μωυσής αφού ευχαρίστησε τον πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να λάβει και τον δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πνευματική του καθοδήγηση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον μακαριστό μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Ιγνάτιο, επισημαίνοντας πως “έζησα δίπλα του πολλές πνευματικές χαρές και έμαθα πολλά πράγματα. Θαύμαζα την αγάπη του, το θάρρος του, την υπομονή που είχε και τα βάρη που σήκωσε. Μακαρίζω το Θεό που τον διακόνησα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του και στη μάχη που έδωσε με την ασθένειά του. Ήταν αυτός ο οποίος χαιρόταν με τη χαρά μας που στεναχωριόταν με τη λύπη μας και αυτός που μας έδειχνε μόνο με την παρουσία του το σωστό και το λάθος”.

Ο νέος πρεσβύτερος έκλεισε τον χειροτονητήριο λόγο του απευθυνόμενος προς τον κ. Ιερώνυμο, λέγοντας πως “σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου αφού από την πρώτη στιγμή που ήρθατε μας αγαπήσατε και μας αγκαλιάσατε όλους με πολύ πατρική στοργή και αγάπη”.

Προ της απολύσεως ο μητροπολίτης Λαρίσης αφού ανακοίνωσε ότι ο π. Μωυσής πλέον μετά από προσωπική του επιθυμία θα φέρει το όνομα Τιμόθεος προς τιμήν του πρώτου πνευματικού του πατέρα ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από δέκα χρόνια, θέλοντας να τον επιβραβεύσει για την έως τώρα καλή του διακονία, τον προχείρισε σε αρχιμανδρίτη και όλοι μαζί αναφώνησαν το «άξιος».

Τέλος, ο κ. Ιερώνυμος στη θέση του π. Τιμοθέου χειροθέτησε σε νέο αρχιδιάκονο της μητρόπολης τον π. Σπυρίδωνα-Αθανασιο Σάσσαλο.

Ετικέτες: