Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 9:48

Λαρίσης: Οι επίτροποι και οι νεωκόροι δεν θα ελέγχουν τους πιστούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

«Ενδεχομένως κάποιοι να μας κατηγορούν ότι αργήσαμε να πάρουμε μέτρα. Στο πλαίσιο της πανδημίας είμασταν όλοι άπειροι. Κανείς δεν είχε γνωρίσει πανδημία στη ζωή του» δήλωσε στην ΕΡΤ ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, ο οποίος επανέλαβε την άποψη ότι οι νεωκόροι και οι επίτροποι της εκκλησίας δεν πρόκειται να ελέγξουν τους πιστούς καθώς η Πολιτεία έχει αρμόδια όργανα για να το κάνει αυτό.

«Η Εκκλησία είναι συνεπής σε αυτό που είχε πει εξαρχής. “Αγωνίζομαι με τα εμβόλια αλλά δεν μπορώ να στηρίξω οτιδήποτε έχει να κάνει με την υποχρεωτικότητα”», ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Ιερώνυμος.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου δήλωσε ότι τυχόν μέτρα στις εισόδους των ναών αναιρούν τον χαρακτήρα της εκκλησίας και πρόσθεσε ότι «έξω από την εκκλησία οποιοδήποτε αστυνομικό όργανο μπορεί να ελέγξει τα πιστοποιητικά. Αν κάποιος εισέλθει χωρίς rapid test αυτό είναι δική του ευθύνη».

Και όπως επισήμανε, ο κόσμος στις εκκλησίες έχει πλέον αραιώσει και δεν υπάρχει πολυκοσμία όπως παλιά.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιος θα πληρώσει το τυχόν πρόστιμο που θα επιβληθεί σε περίπτωση παράνομης εισόδου στον ναό, ο μητροπολίτης Λαρίσης εξέφρασε την άποψη ότι οι ιερείς θα υπακούσουν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για απλή σύσταση στους πιστούς, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε εμείς να επιβάλουμε κάτι παραπάνω».

«Στις εκκλησίες γνωριζόμαστε. Στην επαρχία ο καθένας γνωρίζει ποιος έχει εμβολιαστεί και ποιος όχι. Στην καθημερινότητά μας τη γνώση ποιος μπαίνει στις εκκλησίες την έχουμε. Συστάσεις γίνονται. Οι άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν τις οποιοδήποτε απόψεις θα μένουν απέξω».

Πηγή: ertnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ