Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:36

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ

ΛΑΡΙΣΗΣ: Δεν μιλάω για το θέμα του Λυκαβηττού και δεν έχω κάνει διαρροή εγγράφων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Είμαι ίσως ο μόνος που δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα πολλώ δε μάλλον να δώσω το πόρισμά μου» ξεκαθάρισε με δημόσια δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT της Θεσσαλίας ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

Ο μητροπολίτης που ως αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε αναλάβει το 2014 να διερευνήσει ως εκκλησιαστικός ανακριτής την κανονική δίωξη που είχε ασκήσει κατά του ιερέα του παρεκκλησίου των αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δημήτριου Λουπασάκη, ο Αρχιεπίσκοπος, απάντησε στις φήμες που διοχετεύουν συγκεκριμένοι κύκλοι εις βάρος του, δείχνοντάς τον ως τον άνθρωπο που διέρρευσε μέρος του πορίσματος στα ΜΜΕ.

«Συνέταξα πόρισμα, το έγραψα, το υπέγραψα, το κατέθεσα, ξεκίνησε η διαδικασία η δικαστική. Τώρα λοιπόν κάποιος διέρρευσε την πρώτη και την τελευταία σελίδα του πορίσματος δόξα τω θεώ δεν ξέρω τι γίνεται γιατί και για ποιο λόγο.  Αλλά σε κάθε περίπτωση επειδή σωρεία δημοσιογράφων με παίρνουν αυτές τις μέρες θέλω να το πω δημόσια ότι καλύπτομαι από πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας και είμαι ίσως ο μόνος που δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα πολλώ δε μάλλον να δώσω το πόρισμά μου» τόνισε ο μητροπολίτης.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 ο Αρχιεπίσκοπος άσκησε δίωξη κατά του κληρικού οι ανακρίσεις για την οποία κράτησαν τρία ολόκληρα χρόνια. Το 2017 ο σημερινός μητροπολίτης Λαρίσης κατέθεσε το πόρισμα του στον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος το έκανε δεκτό και παρέπεμψε τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη στο επισκοπικό Δικαστήριο. Ωστόσο η δίκη δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος με ανακοίνωση του την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως θα ενημερώσει για το σύνολο των ενεργειών του σχετικά με τα όσα τεκταίνονται στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο των αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία θα συνεδριάσει την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 23′:45”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ