Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 22:51

Λαρίσης: “Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Να διατηρήσουμε ζωντανή την λειτουργική παράδοση της εκκλησίας μας όπως αυτήν αποτυπώνεται μέσα από το τυπικό», προέτρεψε κλήρο και λαό, ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, από τον περικαλλέστατο πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.

Ο κ. Ιερώνυμος που προεξήρχε των ιερών ακολουθιών της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελο π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, τον γενικό αρχιερατικό π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και πλειάδα κληρικών της μητροπόλεως, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα και στην αξία των ιερών ακολουθιών, υπογράμμισε πως «Πολλές φορές, μπορεί να θεωρούμε και να νομίζουμε τις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας λίγο κουραστικές. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε, ότι μέσα στον πλούτο της θείας λατρείας, τίποτα δεν είναι περιττό. Όλα έχουν την θέση τους, την ερμηνεία τους και την εξήγησή τους».

Απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα που κατέκλυσε το ναό, ο μητροπολίτης Λαρίσης, επισήμανε πως «Έτσι μας τα παρέδωσαν οι πατέρες της Εκκλησίας μας. Έτσι θα πρέπει να τα κρατήσουμε και να πραγματοποιούμαι τις εορτές των αγίων μας και εμείς. Έτσι θα πρέπει να τα παραδώσουμε στη συνέχεια».

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε από καρδίας όλους εκείνους που κοπίασαν και συνετέλεσαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Γεώργιος Γκέκας, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιερώνυμο που λάμπρυνε με την Αρχιερατική του παρουσία την πανήγυρη της ενορίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ