Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:08

Λαρίσης: «Κανείς δεν πέρασε τη ζωή αυτή σταυροπόδι και αναπαυτικά»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στη σεισμόπληκτη Αμυγδαλέα που χτυπήθηκε από τον εγκέλαδο του Μαρτίου βρέθηκε χθες το απόγευμα ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών.

“Η Παναγία ήταν αυτή που φρόντισε και δεν είχαμε κανένα νεκρό και κανένα τραυματία”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά από την τέλεση των Χαιρετισμών και πρόσθεσε πως “ήταν αυτή που πριν έρθει η συμφορά έβαλε το χέρι της και μας σκέπασε αφού ήρθε το έλεος και η προστασία του Θεού. Αυτό πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το ομολογήσουμε”.

Θέλοντας να αναφερθεί στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος στην επίγεια ζωή του, ο μητροπολίτης Λαρίσης τόνισε πως “έρχονται για να μας διδάξουν ότι εμείς οι άνθρωποι δεν πρέπει να κολλάμε και να εξαρτόμαστε από πράγματα που μας φαίνονται σπουδαία όπως ο πλούτος, η εξουσία και η υγεία αφού όλα αυτά ανατρέπονται”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως είναι ανθρώπινο να γευτούμε δυσκολίες στη ζωή μας. “Κανείς δεν πέρασε τη ζωή αυτή σταυροπόδι και αναπαυτικά. Όλοι δοκιμάστηκαν, όλοι πικράθηκαν και όλοι είχαν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που με το έλεος του Θεού και την ευλογία της Παναγίας κατάφεραν όμως να τις ξεπεράσουν”.

Παίρνοντας αφορμή από τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν οι ιστορικοί ναοί της μητρόπολης αφού χτυπήθηκαν από το σεισμό, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως “πρέπει να φανούμε ανώτεροι από τους προπάτορές μας που μας κληροδότησαν αυτά τα σπουδαία μνημεία και να βγούμε μπροστά ώστε πιέζοντας τους αρμόδιους να αποκατασταθούν και πάλι οι Εκκλησίες μας και να λάμψουν ξανά”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως δεν είναι εποχή για στενοχώριες. “Πρέπει να οπλιστούμε με αποφασιστικότητα και να σφίξουμε τα δόντια. Δεν είναι καιρός ούτε για δεύτερες σκέψεις, ούτε για αναβλητικότητα, ούτε για δειλία αλλά είναι καιρός για δουλειά”.

Από τον ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο μητροπολίτης Λαρίσης επιδιώκοντας να στείλει ένα μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις, επισήμανε πως “με τη βοήθεια της Παναγίας μας να συνομολογήσουμε και να πορευτούμε μόνο μπροστά για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας ώστε να έχουν να θυμούνται από αυτή τη γενιά και κάτι καλό”, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως “να μη θυμούνται μόνο γκρίνιες για οικονομική στέρηση. Να μη θυμούνται μόνο μια παθητικότητα και μόνο μια οπισθοδρόμηση σε όλα. Να θυμούνται και έργα ευποιίας, έργα αγιασμού, έργα που αποτυπώνουν το φρόνημά μας και έχουν μέσα Χριστό και Ελλάδα”.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να επισκέπτεται τα σεισμόπληκτα χωριά δίνοντάς τα προτεραιότητα από όλη την άλλη μητρόπολη, έκλεισε λέγοντας με νόημα πως “πρέπει να πάρουμε απόφαση να απεκδυθούμε σε πολλή δουλειά με κλειστό όμως στόμα, ανοιχτά αυτιά και με μυαλό που να δουλεύει χωρίς πολλές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ μας”.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του μητροπολίτη Λαρίσης όπως αυτή μεταδόθηκε μέσα από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση από το 1:05 και μετά.                                              

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ