Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:00

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ: Με τον εσπερινό στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο της πόλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αχίλλιο.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αχιλλίου, ο οποίος όπως τόνισε, “έγινε η αφορμή να αναδειχθεί η πόλη της Λάρισας τον 4ο αιώνα και να προσκυρωθεί στην ορθόδοξη πίστη όλη η περιοχή”.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία με κατεύθυνση τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Εκεί ανοίχτηκε και τέθηκε σε προσκύνηση η λάρνακα των λειψάνων του μυροβλήτη ενώ στη συνέχεια τελέστηκε ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του πρωτοσυγκέλου της μητρόπολης π. Ιγνατίου Μουρτζανού και πλειάδας ιερέων.

“Να παρακαλούμε τον άγιο προκειμένου να μας δείχνει τη σωστή οδό την οποία διήνυσε και ο ίδιος και δεν είναι άλλη από την οδό της αγιότητος”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία του ο π. Ιγνάτιος διευκρινίζοντας συγχρόνως πως “για να μπορούμε να παραμένουμε μέσα στην αγία μας εκκλησία και να μην βάζουμε το εγώ μας πάνω από το σώμα του Χριστού”, επεσήμανε.

Όπως τόνισε μάλιστα, “να μας βοηθάει ο άγιος και να μας δίνει σύνεση προκειμένου να μπορούμε να ξεπερνάμε όλες τις αλαζονείες που γεννά τόσο η δική μας εποχή αλλά και κάθε εποχή”, κατέληξε ο πρωτοσύγκελος.

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους στον εσπερινό απέδωσε η σχολή βυζαντινής μουσικής της μητρόπολης με χοράρχη τον διευθυντή κ. Ιωάννη Μαυρομάτη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ