Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 0:53

ΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Λάρισα: Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης οι εορτασμοί για τον πολιούχο Άγιο Αχίλλιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου τελεστηκε σημερα το πρωί στο ναό του πολιούχου και προστάτου της Λαρίσης του Αγίου Αχιλλίου το λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. 

Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας πως τιμώντας τον Άγιο Αχίλλιο, εντρυφούμε στην εμπειρία της αγάπης, της ανάστασης, της υπέρβασης της σκληροκαρδίας, της ζώσας πίστης, στο μυστήριο της σχέσης με τον Χριστό, στο μυστήριο της Εκκλησίας. Κι αυτό σε μια εποχή όπου έχουμε χορτάσει από λόγια, έχουμε χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις, έχουμε χορτάσει από ατομοκεντρισμό, αλλά δεν έχουμε κοινωνία προσώπων, δεν έχουμε εύκολα νόημα ζωής που να υπερβαίνει το παρόν. Ο Άγιος Αχίλλιος παραμένει ο προστάτης του τόπου, της πόλης, των ανθρώπων, η ζώσα μαρτυρία τι προσφέρει η Εκκλησία και τι απάντηση δίνει στην ανάγκη μας για ζωή.

Μετά το πέρας της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, και ο μητροπολίτης Λαρίσης στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τους αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του και τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο και την πόλη, ενώ τίμησε για την πενηντακονταετή διακονία του, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Συκουρίου, Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Μπουρδούβαλη.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρωτίστως, τον κ. Ιερώνυμο για την τιμητική πρόσκληση να προεξάρχει των θρησκευτικών τελετών του πολιούχου της των Λαρισαίων Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου και στη πνευματική δύναμη που πρέπει να αντλεί από τη ζωή του ο κάθε Λαρισαίος.

Την πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ενώ παρόντες ήταν και όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες της Πόλεως και του Νομού, αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό στην Εύηχο Σάλπιγγα της Εκκλησίας μαζί με πλήθη πιστών, τόσο από τη Λάρισα, όσο και από την ευρυτέρα περιοχή της Θεσσαλίας.   

Να σημειωθεί ότι η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ