Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:27

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για τον μητροπολιτικό ναό της πόλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ειδική εκδήλωση διοργάνωσε την Πέμπτη η μητρόπολη Λαρίσης σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ» στα πλαίσια του εορτασμού του πολιούχου της μητροπόλεως Αγίου Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εντός του μητροπολιτικού ναού ομιλητής ήταν ο ιατρό-ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου με θέμα, «Ιερός Ναός Αγίου Αχιλλίου: Η ιστορική διαδρομή 15 αιώνων», ενώ το «Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Θεοδοσίου Διαμάντη απέδωσε αναστάσιμους ύμνους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρωτοσύγκελλος της μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΟΛΗ ΜΟΥ» κ. Γεώργιος Τράντας.

Πριν το πέρας της εκδηλώσεως ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αφού πρωτίστως επικαλέστηκε την ευλογία του αγίου στη ζωή όλων των Λαρισαίων ευχαρίστησε τη χορωδία του κ. Διαμάντη για την άριστη απόδοση των ύμνων, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Παπαθεοδώρου και στην προσφορά του στην τοπική εκκλησία και κοινωνία, ενώ τον βράβευσε με τον Σταυρό της μητροπόλεως και του επέδωσε ως ευλογία μία ασημένια εικόνα του αγίου Αχιλλίου, τιμώντας τον και ευχαριστώντας τον για όσα καθημερινά προσφέρει στη μητρόπολη.

Ακολούθως, στον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για όλους όσοι ιεράτευσαν ανά τους αιώνας στον μητροπολιτικό ναό και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής αφιερωματικής πλάκας επάνω στον κίονα όπου στηρίζονταν η παλαιά Αγία Τράπεζα του αγίου Αχιλλίου.

Παρέστησαν οι κληρικοί της μητροπόλεως, εκπρόσωποι αρχών και πλήθος Λαρισαίων οι οποίοι προσήλθαν για ακόμη μία φορά ώστε να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή στον προστάτη και έφορο άγιό τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ